Nolan Roux najavio penziju

Nolan Roux najavio penziju

Na kraju dugogodišnje karijere u Francuskoj, Nolan Roux je odlučio da okači kopačke u 36. godini, dok je bio bez kluba od kraja juna 2023. godine. Dvejnih godina, rodom iz Compiègnea ostavio je svoj trag u Ligi 1. Sa 295 odigranih utakmica u šampionatu Francuske postigao je ukupno 73 gola i pružio 27 asistencija. Plodna karijera na kojoj je želeo da se zahvali svojim navijačima. « Hvala fudbalu… Dao sam… Vibrirao sam… Uživao sam u tebi… i omražen. Bio si deo mog života, pozdravljam te i hvala ti “ podelio je sa svojim obožavaocima.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Nolan Roux (@no_rx26)

Cenjen od strane svih klubova za koje je igrao, Nolan Roux je karijeru počeo u Lensu (2008-2009), pre nego što je brzo otišao u Bretanju u Stade Brestois (2009-2012). U Finistèreu je francuski napadač dao svoj trag. Počevši od Lige 2, pomogao je klubu da dođe do elite francuskog fudbala i odigrao je svoje prve utakmice Lige 1 naredne sezone. Potom je otišao u Lil, sa Doguesima (2011-2015), upravo krunisan titulom šampiona Francuske. Na Severu, Nolan Roux je imao priliku da igra na utakmicama Lige šampiona, ali bez da uspe da postigne gol. Zatim je izabrao Sen Etjen (2015-2017) sa kojim je igrao glavnu ulogu za evropska mesta. Na kraju ciklusa prešao je u FK Mec. Statistički, imao je svoju najbolju sezonu u Lorejn sa 15 golova u Ligi 1. Vratio se u Bretanju u Guingamp (2018-2019), potom u Nîmes (2020-2021) pre nego što je preuzeo konačan izazov u Nacionalnom sa Chateaurouxom, gde je igrao dve sezone (2021-2023).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.