UNFP trofeji 2024: nominovani za titulu najboljeg igrača Lige 1

UNFP trofeji 2024: nominovani za titulu najboljeg igrača Lige 1

Sezona još nije gotova, ali vreme je da uzmemo zalihe. Dok se Brest, Monako, Lil ili Nica bore za plasman u Ligu šampiona, PSŽ je već krunisan za šampiona Francuske posle poslednjeg dana Lige 1. Ima još mnogo žarišta za naseljavanje, od evropskih mesta do borbe za opstanak, ali kao i svake godine, unija profesionalnih fudbalera koji se razvijaju u Francuskoj (UNFP) nudi mali dašak svežeg vazduha u poslednjem sprintu.

U utorak je obelodanjena lista nominovanih za titulu najboljeg igrača Lige 1 za sezonu 2023-2024. I nezadrživo saznajemo Kajlijana Mbapea, napadača Pari Sen Žermena, koji još jednom monopolizuje prvo mesto na tabeli sa 26 golova. On je već veliki favorit za ovu individualnu titulu, koju je osvojio u poslednja 4 izdanja! Pre odlaska iz PSG-a u Real Madrid, poslednji put ima velike šanse da osvoji ovu nagradu.

Lis-Melou i Žegrova iznenađenja

Da bismo ga pratili, zatičemo jednog od njegovih partnera, tačnije Ousmanea Dembelea, koji trenutno zauzima prvo mesto na rang listi L1 asistencija. Čini se da su dvojica Parižana favoriti za konačnu pobedu. Ali njihovi konkurenti imaju argumente. Pjer-Emerik Aubameyang je postigao 14 golova sa OM u Ligi 1. Napadač Gabonesea se etablirao kao najbolji napadački adut Olimpijaca ove sezone.

Dva relativna iznenađenja dolaze od Bresta i Lila, koji trenutno zauzimaju kvalifikaciona mesta za Ligu šampiona. Pjer Lis-Melou (30) nagrađen je za svoju divnu sezonu ovom nominacijom. Još iznenađujuće je prisustvo Edona Žegrove, kosovskog pobednika LOSC-a, koji je imao neke dobre performanse, ali je ponekad bio nedosledan. Kontemo izostanci igrača iz AS Monaka, trenutno 2. u Ligi 1, Aleksandra Lakazeta, koji nosi OL na ramenima, i Džonatana Davida, drugog najboljeg strelca Lige 1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.