Snažan izlazak Kristofa Dugarija na sezonu PSG-a

Snažan izlazak Kristofa Dugarija na sezonu PSG-a

Luis Enrike ima odličnu prvu sezonu na klupi PSŽ-a. Pošto je stvorio jak kolektiv, iberijski trener je počistio konkurenciju u Ligi 1. Gotovo besprekoran kurs sa samo dva poraza koji su omogućili klubu iz prestonice da ode na dvanaestu titulu šampiona Francuske. U ostalim takmičenjima sve ide kako treba za saigrače Kajlijana Mbapea. Polufinalisti Lige šampiona protiv Borusije Dortmund, Parižani će se 25. maja suočiti sa Lionom u finalu Kupe de Fransa. Pored ovog blistavog sportskog rekorda, pari Sen Žermen takođe izgleda igra u zdravom kontekstu ove sezone. Iako je bilo veoma malo kontroverzi u klubu, simbioza između tima i navijača je izgleda besprekorna i sve ukazuje da će verovatno trajati. Christophe Dugarry je otišao još dalje u ponedeljak na talasima RMC.

Za bivšeg napadača Les Bleusa, ova berba 2023-2024 je prekretnica u novijoj istoriji PSG-a: »Moramo da aplaudiramo ovoj šampionskoj tituli. Pariz to zasluћuje. Oni su dominirali u ligi, nedvosmisleno. Posle toga možemo da analiziramo i sezonu. Nikad nije crno-belo. Bilo je nekih veoma dobrih Pari Sen Žermena, bilo je nekih ne tako dobrih, nekih uopšte ne dobrih. Ali mislim da će ova sezona označiti prekretnicu u QSI eri. Zato što su menadžeri konačno shvatili da možete da pobeđujete u utakmicama, da budete spektakularni, da privučete svoju publiku, stvorite grupu, okruženje, univerzum, klupski duh sa manje zvezda. Sigurno su pronašli pravog trenera za njih po tom osnovu. Videli smo mnogo manje Nasera (Al-Khelaifi) u medijima. Pustio je svoju ekipu i trenera da rade. Mislim da su se stvari dešavale tokom cele ove sezone i da će ovo biti prekretnica. Nije bilo toliko godina u QSI eri gde je bilo šampiona PSG-a i kvalifikacija za polufinale Lige šampiona. Sve u isto vreme. Mislim da su navijači uživali ove sezone jer su videli kolektiv koji se pojavio. I svi su ga zvali. Navijači, vođe, svi. (…) I tamo su konačno pronašli model koji im odgovara. On je svakako zastupljen od strane svog trenera. Svidelo ti se Luis Enrike ili ne, ostavio je svoj trag ove sezone.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.