L1: Itan Mbape radi bolje od Karima Benzeme

L1: Itan Mbape radi bolje od Karima Benzeme

Posle poraza AS Monaka protiv OL (3-2), PSŽ je zvanično krunisan za šampiona Francuske. Ovo je prva titula za neke igrače uključujući omladince Senija Majulua (17 godina, 11 meseci i 13 dana) i Itana Mbapea (17 godina, 3 meseca i 30 dana). Dvojica igrača pridružila su se plasmanu najmlađeg šampiona Francuske u dvadeset i prvom veku koji je otkrila Profesionalna fudbalska liga.

KM7-in mlađi brat je takođe dobro plasiran, pošto je četvrti iza Kingslija Komana (PSG, 16 godina, 10 meseci i 29 dana), El Čadeža Bitšijabua (PSG, 16 godina, 11 meseci i 6 dana) i Vorena Zajr-Emerija (PSG, 17 godina, 2 meseca i 18 dana). Sa druge strane, Itan Mbape je ranije u karijeri krunisan od Karima Benzeme, koji je imao 17 godina, 4 meseca i 18 dana kada je OL osvojio titulu 2004-05. Međutim, Nueve je te godine odigrao 6 utakmica sa Les Gonesom, dok se Itan Mbape samo dva puta pojavio sa Parizom u Ligi 1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.