PSG: Sočna otkrića Bredlija Barkole o njegovom odnosu sa Mbapeom i Dembeleom

PSG: Sočna otkrića Bredlija Barkole o njegovom odnosu sa Mbapeom i Dembeleom

Iznenadni gost PSG-a ove sezone? Bredli Barkola je već smatran ogromnim talentom kada je stigao iz OL-a, bez sumnje, a nije slučajno što su se Parižani usudili da potpišu ček na 50 miliona evra za ovog mališana sa relativno praznim CV-jem prošlog leta. Njegov potencijal nikada nije dovodio u pitanje, ali ono što možemo da kažemo je da verovatno nismo očekivali da će imati tako važnu ulogu u svojoj prvoj sezoni u prestonici.

I zaista, u ovoj drugoj polovini sezone, on je sada nesporan u velikim utakmicama u očima Luisa Enrikea, formirajući lep napadački trio sa Ousmaneom Dembeleom i Kajlijan Mbapeom. Autor 4 gola i 7 asistencija na 31 utakmici Lige 1 i Lige šampiona, počeo je u povratničkoj nozi protiv FK Barselona, pošto je bio na poreklu izbacivanja Ronalda Araujoa, potom i ovog duela protiv njegovog trening kluba.

Barcola uživa

U intervjuu za zvanični sajt UEFA ovog vikenda, francusko čudo je govorilo o njegovoj prvoj sezoni u Parizu i njegovoj adaptaciji. „Mislim da je životna sredina veoma dobra. Iskreno, imamo veliku podršku ovde. Čak i u svlačionici ide veoma dobro. Igraиi su odliиni sa mnom. Kada imate poverenje igrača, čak i trenera, nema ništa bolje da se dobro integriše. Zato danas sve ide kako treba. U suštini, ja nisam neko ko mnogo priča. Stigla sam veoma tiho. Rekao sam sebi da ako me Pariz regrutuje, to je zato što nešto vredim. Hteo sam da igram svoju igru na terenu i videćemo šta će se desiti. Iskreno, tako sam bio veoma dobro primljen.“– objasnio je on.

Onda je dubinski govorio o tom odnosu sa Dembouz I KM7. „Mislim da se to dešava prirodno. Pre svega, da trenirate sa tako velikim igračima, možete samo da se poboljšate. Barem možeš samo da se popraviš. Dakle, desilo se prirodno. Plus, stvarno daju mnogo saveta, oboje. Bilo je savrљeno. Ousmane je, na primer, onaj koji mi kaћe, „uzmi loptu, idi igraj jedan na jedan, ne postavljaj sebi pitanja“. I isto, Kylian, on mi kaћe istu stvar. „Uzmi jedan na jedan. Ako umeš da pucaš, pucaj. Ako uopšte možeš da ga obučeš, stavi ga na mene. Dobar savet, stvarno dobar savet. Mnogo se smejemo. Veжi su, ali su oboje pomalo kao i mi. Mladi su u svojim mislima. Mnogo se smejemo, ide dobro, pričamo o svemu i s svemu. To se dešava prirodno.“Barkola je rekla. Sa takvim triom PSG može da razmišlja na veliko za kraj sezone…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.