Liga 1: Brest pretekao Rena do žice posle napadačkog festivala

Liga 1: Brest pretekao Rena do žice posle napadačkog festivala

Duel sa evropskim ukusom. Dok su čekali mečeve između OL i OM- a, protiv Monaka i Lensa, Stade Rennais i Brest su se suočili u 31. meču Lige 1, ove nedelje. Bio je to odlučujući meč za kraj sezone za obe ekipe, koje su bile pod pritiskom posle kombinovanih pobeda Lila i Nice ranije tokom dana. U delikatnoj situaciji nekoliko dana, Brest je otputovao u Rennes sa čvrstom namerom da ode sa tri boda kako bi ostao u top 4 i stavio tačku na njihovu negativnu spiralu. U zasedi, Rennes bi mogao da se vrati na 5 dužina od svog protivnika dana u slučaju povoljnog rezultata. Na Roazhon Parku, ovaj bretotonski derbi je počeo pomahnitalim tempom pošto je Kalimuendo dozvolio Renu da preuzme vođstvo posle samo 4 minuta igre!

Lansiran na ivici ofsajd zone, francuski napadač je prešao šut dovoljno da Bizot ostavi nepokretnog (1-0). Zapanjen, Brest je pretrpeo drugi gnev napadača Rena. Na osmatraču za loptu koju je odgurnuo Bizot na jakom krošeu do dalekog posta od Douéa, Kalimuendo je bio u skoku da postigne protezu i napravi brejk u korist domaće strane (2-0, 9′). Ako su pristalice Rouge et Noir mislile da je ovaj derbi već završen u razmaku od 10 minuta s obzirom na katastrofalan početak meča u Brestu, to je bilo bez računanja na momentalnu reakciju Taj-Zefsa. Dugo izolovan na prvoj liniji napada Bresta, Mounié je smanjio jaz pobedivši Mandandu, koji je uprkos tome uspeo da odbije prvi pokušaj napada Bresta (2-1, 11′). Posle ludog početka meča, intenzitet je pao za jedan stepen. Naizmenične faze poseda, dva tima su se neutralisala do pauze.

Brest pobeđuje u ratu nerava u Renu!

Željni da ne ponove iste greške kao na startu prvog poluvremena, Finisterijenci su počeli nogama na zemlji. Na lopti koju je na ivici polovične linije izgrebao partner, Kamara je bio upozoren na desnoj strani. Uspevajući da izvuče boljeg od svog direktnog protivnika, brestski vinger je prešao jako na skoroj postavi, primoravši Omarija da interveniše ispred Mouniéa na osmatraču. Nažalost, odbrambeni igrač Rena je odbio svojom potkolenicu i pobedio sopstvenog golmana (2-2, 48′). Žrtva starta drugog poluvremena sjajnim fanfarama iz Bresta koji je konačno pronašao zavodljiv fudbal, Renu nije trebalo mnogo vremena da ponovo padne na svoje greške. Bez uspeha, poput duela koji je Terijer izgubio od Bizota (51′), domaća strana je bila zatečena brzim prelaskom od posetilaca. Pronađen na levom krilu, Loko je prestigao Douéa pre nego što je pozvao Satriana u vazduh. Furioznim zaglavljem Urugvajac je podstakao loptu u mrežu Mandande i dozvolio svom timu da prvi put u igri preuzme vođstvo (2-3, 54′).

Sa leđima uza zid, Rene je ponovo gurao napred sa pogledom da ostane u kontaktu sa Brestom. Ipak je bilo neophodno savladati prepreku Bizota, imperijalnog ispred Douéa (62′). S druge strane, sve se smeškalo Rojevim ljudima koji su napravili proboj kroz Kamaru, koji je bio veoma inspirisan na ivici oblasti Rena (2-4, 66′). Ranjen u svom ponosu, Renes se vratio u igru zahvaljujući topovskom pogotku teata (3-4, 68′). Napumpana, domaća strana je povećala pritisak u brest polovini. Dintom guranja, Renes je oteo ekvilajzer iz slobodnog udarca Bourigeauda koji mu je vrh stopala odbio Terijer (4-4, 79′). Na ivici prekida zastoja, Brest je konačno ivicu protivnika na žici poslednjim potezom završio Brasije zaglavljem (4-5, 90’+7). U Renu, Brest je izveo monumentalni udar obezbeđivanjem evropske sudbine pobedom trećeg mesta u tom procesu! Na drugom kraju, Rene odugovlači u najgorem mogućem trenutku u trci za Evropu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.