TV prava, Liga 1: DAZN spreman da razgovara o finansijskim garancijama

TV prava, Liga 1: DAZN spreman da razgovara o finansijskim garancijama

Dok Profesionalna fudbalska liga (LFP) treba da se sastane ovog petka kako bi donela odluku o pravima na emitovanje Lige 1, DAZN svim sredstvima pokušava da dobije ponudu. Još u maju sa ponudom od 375 miliona evra po sezoni za osam od devet ligaških utakmica (treći predlog od 2024), engleska platforma pokušava da ubedi predsednike klubova, koji još uvek nisu svarili neplaćivanje suma koje je Mediapro obećao 2020. godine.

Izvor blizak slučaju je ispričan AFP, u komentarima koje prenosi Tim, da “ DAZN je prilično voljan da razgovara o svojim finansijskim garancijama oko stola sa Ligom ». Ista osoba podseća da je u septembru prošle godine LFP ocenio da su te garancije zadovoljavajuće. Britanski sportski striming gigant objašnjava » finansijske garancije predstavljene Ligi su iste kao one predstavljene Bundesligi, Seriji A i La Ligi. Moraćemo da sačekamo do petka da saznamo da li će DAZN postati novi emiter Lige 1 Mekdonaldsa, da li će LFP favorizovati lansiranje sopstvenog kanala, sa Warner Bros Discovery ili će, kako se Vincent Labrune i dalje nada, BeIN Sports dati ponudu u poslednjem trenutku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.