Nekoliko francuskih klubova spremno da oživi Branka Van den Bumena

Nekoliko francuskih klubova spremno da oživi Branka Van den Bumena

Teška srca Je Branko van den Bumen napustio Tuluz prošlog leta. Na kraju ugovora sa Téfécéom, holandski vezni igrač, tada 27-godišnjak, doneo je veliku odluku do kraja karijere tako što se odlučio za povratak korenima u Ajaks Amsterdam. Time što se slobodno posvetio holandskom gigantu, rodom iz Ajndhovena stavio je tačku na trogodišnje izgnanstvo u Francuskoj gde je oduševio pristalice Haute-Garona. Poširan iz De Graafšapa za 500.000 evra u 2020.

Ako je imao velike ambicije kada je u pitanju povratak u svoj trening klub, sa kojim nikada nije igrao profesionalno, Branko van den Bumen je imao veoma delikatan povratak u svoju zemlju. I zaista, 28-godišnjak se mučio da pronađe svoje mesto u amsterdamskom timu koji je bio pogođen u sezoni skandala. Opterećen čestim fizičkim problemima, bivši igrač Tuluza odigrao je samo 16 utakmica za samo 3 gola u svim takmičenjima. Uprkos mnogim trenerima koji su uspeli jedan drugog na klupi Ajaksa tokom ove veoma isprobane sezone 2023-2024, Holanđanin je imao veoma malo prilike da se izrazi. A dolazak Frančeska Fariolija verovatno neće pomoći njegovim poslovima u holandskoj prestonici.

Branko van den Bumen je i dalje visoko ocenjen u Francuskoj

Indukovan na čelu Ajaksa Amsterdam krajem maja na kraju više nego ohrabrujuće sezone u OGC Nici, italijanski trener namerava da udahne novi život ekipi i to će nužno podrazumevati preispitivanje odreda u širokim potezima. Suočen sa finansijskim poteškoćama, Ajaks, pod vođstvom novog tehničkog direktora Aleksa Krusa, želi da dopuni svoju kasu i zbog toga se očekuje da će nekoliko elemenata napustiti brod ovog leta kako bi oslobodio gotovinu. A među njima, nalazimo i Branka van den Bumena. Iako je mislio da će biti dugoročan igrač sa Kopljanicima, glavni igrač koji je zabrinut daleko je od toga da bude siguran u mesto izbora u ekipi Frančeska Fariolija, prema De Telegraaf.

Ali, ako je verovati holandskim medijima, Branko van den Bumen je zadržao veliki rejting popularnosti u Francuskoj imajući u umu njegovo plodno vreme u Tuluzu. Ako je nekoliko francuskih klubova voljno da mu poželi dobrodošlicu, 28-godišnjak je ponuđen LOSC-u prema informacijama iz Petit Lillois, potvrdili smo mi. Imenovan da početkom juna zameni Paula Fonseku na čelu Les Doguesa, 57-godišnji tehničar je izrazio želju da cilja iskusne igrače da kompletiraju ekipu. U tom smislu, Branko van den Bumen ima idealan profil uprkos ugovoru koji traje do 2027. godine i jasnoj želji da se avantura sa Ajaksom nastavi kao što je naznačeno pre nekoliko nedelja pred lokalnom štampom. «Što se mene tiče, više volim da ostanem u Ajaksu. Uvek sam bio šmek, želim da ispravim stvari kada stvari ne idu kako treba„, reče Batavijan. Treba napomenuti da su i španski klubovi u trci.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.