OL, Botafogo: Tijago Almada ne želi da razmišlja o Lionu

OL, Botafogo: Tijago Almada ne želi da razmišlja o Lionu

„Tijaga je regrutovalo naše osoblje u Francuskoj. Veliki klubovi u Španiji i drugde su ga želeli. Presreli smo ga i ubedili da može da dođe u Orao i da ćemo ga odvesti u Evropu. S obzirom na raspored (brazilske) sezone i Kopa Libertadores, želeo je da ode i zaigra u Botafogu i pomogne nam da osvojimo titule pre odlaska u Evropu. Njegov ugovor predviđa njegov odlazak u Francusku u januaru“. Ovom izjavom Džon Tekstor je zvanično preneo Tijaga Almadu iz Atlanta Junajteda u Botafogo i OL. Dva kluba iz galaksije „Orlova fudbal“ će narednih meseci moći sukcesivno da imaju koristi od talenta mladog argentinskog napadačkog veznog igrača. Juče je predstavljena na zvaničnoj konferenciji za novinare u Brazilu.

«Stvarno želim da postanem idol u Botafogu». Ovim rečima Tijago Almada je postavio svoje široke ciljeve tokom svoje prezentacije konferencije za novinare u Brazilu. Čak i da li će doći u Lion kao što se i očekivalo u vreme narednog prozora zimskog transfera u januaru 2025. godine, čini se da mladi argentinski vezni igrač danas nema glavu u klubu „Rone“ i tako zaista želi da dugoročno bude deo Botafogovog projekta. Barem je to radoznalo pomenuo u prvim izjavama kao igrač kluba sa sedištem u Rio de Žaneiru. U ovom trenutku, nije u pitanju, po Almadinom mišljenju, da se potpuno razmisli o Olimpique Lyonnais. Želi da osvoji sve i uрe u istoriju brazilskog kluba.

Maksimalna koncentracija na Botafogo

Upitan o ovome, Tijago Almada je potvrdio da je potpuno integrisan i zabrinut zbog dugoročnog projekta u dresu Alvinagro: »Još uvek ne razmišljam o Lionu. Potpisao sam na pet godina sa Botafogom. 100% sam fokusiran na Botafoga. Onda moћemo da priиamo o mojoj buduжnosti. Prvo, želim da ostanem 100% u Botafogu, osvojim titulu i onda ćemo se pobrinuti za moju budućnost. Ne verujem u to. Hoću da pokažem zašto su me kupili, hoću da pokažem sve na terenu. Moj cilj je da dam sve od sebe klubu i da ostanem u istoriji kluba. La Libertadores je moj san„, rekao je 23-godišnjak. Međutim, njegovo vreme u Brazilu biće kratkog daha dok ove nedelje odlazi u Francusku, ne da bi zaobilaznim putem otišao u Lion, već da bi se sa svojom zemljom takmičio na Olimpijskim igrama 2024. Zaista, pozvan je da igra na olimpijskom turniru sa Argentinom.

Pozvan da igra na Olimpijadi sa Argentinom, Tijago Almada odlazi ove srede ujutru da se predstavi selektoru Havijeru Masčeranu. Ako Hermanosi bar stignu do polufinala, vezni igrač će debitovati samo za Botafogo protiv Palmeirasa, u 16. kolu Libertadoresa, u avgustu: »Hteo sam prvo da dođem ovde, potpišem, upoznam saigrače, pre sutrašnjeg odlaska u Pariz (da učestvujem na Olimpijadi). Veoma sam srećan što predstavljam boje svoje zemlje argentinskim dresom. Kada su me pozvali, svideo mi se projekat igranja za Libertadores, da budem u Brazilu. Prvo ću razmisliti o olimpijskom putovanju a onda ću se posvetiti Botafogu„, prisetio se Almada koji je priznao da je jurio mesto sa seniorskom reprezentacijom u narednim mesecima i nada se da će svojim nastupima tokom Olimpijade i sa Botafogom zapaziti za oko Lionelu Skaloniju.

Ipak, dobre vesti za navijače Liona, Tijago Almada izgleda da ima veoma blizak odnos sa Džonom Tekstorom, predsednikom OL i Botafogom. Argentinac se takođe srdačno zahvalio američkom lideru na dobrodošlici i vrednim savetima tokom pregovora: »Pozvao je mene i moju devojku na svoje ostrvo i poželeo nam dobrodošlicu kao porodica. Veliki čovek. Bio sam veoma srećan jer smo tamo potpisali sve papire. Veoma srećni, imamo prelepo prijateljstvo i pričamo veoma dobro. Navijači su me veoma dobro dočekali na aerodromu. Takođe bih želeo da vam se zahvalim ovde. Saigrači su mi učinili dobro kada sam stigao. Bilo je ludo, ovo je prvi put da sam došao u ovakav klub, veoma sam srećan». Ako je njegov dolazak u Lion zakljuиan, moraжemo da budemo malo strpljiviji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.