OM ima totalni dogovor za dolazak Mejsona Grinvuda!

Mejson Grinvud je i dalje umešan u veliku polemiku!

OM želi da ide napred. Prošle godine, ambiciozan prozor transfera nagovestio je da će Fokaejci igrati glavne uloge u vrhunskom letu. Da bi to postigli, režiseri su se potom kladili na Marselina da predvodi ovu obećavajuću novu grupu. Na kraju, hemija sa španskim tehničarem nikada nije prošla. Još gore, mnogi potpisi visokog profila leta 2023. Neuspeh je bio predvidiv i desio se. Nikada ne pronalazeći formulu koju će pratiti u Ligi 1, Marsej nikada nije uspeo da se takmiči sa najboljim timovima u prvenstvu i završio je na 8. mestu u vrhunskom letu, što je sinonim za neevropske kvalifikacije za narednu sezonu. A ni zavodljivi nalet kluba u polufinale Lige Evropa pod vođstvom Žan-Luja Gaseta nije zadovoljio osvetoljubiv narod Marseja.

Propala sezona koja sada služi kao odugovlačenje za upravu Marseja, željna da se vrati na pravi put ove godine. Pod podsticajem longoria-Benatia tandema u rerni i mlinu, OM je odlučio da razmišlja na veliko. I čim je počelo, prozor za prenos se brzo ubrzao na Canebièreu. Ne želeći da napravi istu grešku dva puta, uprava Marseja se prvo kladila na Roberta de Zerbija da će biti trener kluba naredne tri sezone. Ogroman udar za Olimpika de Marsej i Ligu 1 pošto je italijanski taktičar veoma cenjen u Evropi i žudilo je za nekoliko velikih timova na kontinentu. Takođe, rešio se nekoliko nepoželjnih (Ndiaje, Vitinha), klub je dopunio kasu i odlučio da regrutuje Lilijan Brasije i Ismael Konea kako bi njihovo leto dobro počelo. Ne zadovoljni, stanovnici Narandžastog Vélodroma sada su želeli da ojačaju svoj napad. Od tada pa na vreme pojavilo se kontroverzno ime: Mejson Grinvud.

OM razbio svoju kasicu prasicu da bi regrutovao Mejsona Grinvuda

Talenat nekadašnjeg čuda Mančester junajteda je neosporan. Posle veoma dobre individualne sezone sa Getafeom (10 golova i 6 asistencija na 36 utakmica), desni pobednik bi bio strašan sportski regrut za Marsej. Ipak, njegov kriminalni dosije i optužbe za silovanje i nasilje u porodici, koje su konačno odbačene, dovoljni su da se ljudi zgrče. U Marseju se nekoliko pristalica usprotivilo dolasku igrača koji je tako negativno dospeo na naslovne strane. Međutim, rukovodstvo OM-a odlučilo je da se prihvati izazova i poslednjih dana počeli su veliki pregovori između svih strana.

Od samog početka, Crveni đavoli su želeli da Mejson Grinvud ode. I dok je prošlost igrača preteška u britanskom kontekstu i za klub ovakvog ugleda, uprava Mandžunijana takođe želi da proda igrača po dobroj ceni pošto mu ugovor ističe za godinu dana. Željan da se pridruži Marseju, 22-godišnji napadač će uskoro videti kako njegova želja poobličava formu. Zaista, prema našim informacijama, postignut je potpuni dogovor o dolasku rodom iz Bredforda na Canebière. Mančester junajted je prvobitno želeo 40 miliona evra da pusti svog bivšeg grumena. OM se nije poklopio sa takvom sumom, ali će ipak platiti lepu sumu, oko 30 miliona evra.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.