Tekući pregovori rena i Bodø/Glimt za Alberta Grønbæka

Tekući pregovori rena i Bodø/Glimt za Alberta Grønbæka

Stvari se kreжu na strani Stade Rennais. Na kraju sezone 2023-2024 gde je Rene završio na pragu Evrope, klub iz Bretona namerava da igra vodeću ulogu sledeće sezone. Da bi se taj cilj ostvario, rukovodstvo SRFC-a, koje je registrovalo dolazak Frederika Masare na mesto sportskog direktora, već je aktivno na transfer tržištu. «Daću sve od sebe da pomognem klubu da dalje raste i nastavi projekat. Siguran sam da možemo da uradimo dobar posao, postoje svi uslovi da uspemo: snaga akcionara, solidan klub i kvalitetni igrači. Dobro smo pozicionirani da uradimo nešto što će udovoljiti gradu i navijačima„, uveravao je nedavno bivši menadžer AC Milana.

Posle reči, vreme je za dela. Od tada pa na dalje, Stade Rennais – koja je već privukla Stivena Džerarda Gaotea, perspektivnog mladog napadača regrutovanog iz Levskog Sofije – odlučila je da preduzme akciju za mladi norveški grumen. Njeno ime? Albert Grшnbиk. Prema ugovoru do juna 2028. sa norveškom stranom FK Bodø/Glimt, svestrani profil 23-godišnjeg veznog igrača, koji je pokazao dobru sposobnost projektovanja tokom cele sezone, o svemu što je dokazano njegovih 10 golova i 5 asistencija u svim takmičenjima, posebno se dopalo liderima Bretona.

Albert Grønbæk stiže u Rennes…

Interes koji će se materijalizovati. I zaista, prema našim informacijama, Stade Rennais i norveški klub su u pregovorima za finalizaciju ugovora koji je blizu 15 miliona evra, dok je igrač već pristao da se pridruži stanovnicima Roazhon Parka. Rođen u Riskovu i sa 1m76 desnom nogom, 23-godišnji Dane se zbog toga priprema da ojača vezni red Rouge et Noir koji je video kako Enco Le Fée odlazi u AS Romu. Lep potez sportskog menadžmenta Rena i potvrđivanje ambicija koje je Masara nedavno prikazao u intervjuu za medije kluba.

„Prioritet je imati jak tim. Stade Rennais je uvek bila konkurentna. Naravno, to će zavisiti od tehničkih i fizičkih kvaliteta igrača, ali odlična organizacija igara je uvek dala sjajne rezultate. Siguran sam da ćemo sa našim trenerom moći da proizvedemo sjajne mečeve i pružimo zadovoljstvo svim pristalicama. Stade Rennais F.C. želi da se vrati u Evropu posle sezone koja nije ispunila očekivanja. Ambicija je da uradimo bolje i damo sve. Vidim da #ToutDonner svuda u klubu, to su veoma lepe reči. Prvo moramo na posao. Radimo to sa celim timom, rezultati ne dolaze bez napora. Biće promena, ali projekat ostaje isti, da bude konkurentan i da Stade Rennais bude ponosna.“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.