FK Barselona strahuje od ofanzive PSŽ-a za Niko Vilijamsa

Barçina ambiciozna formula za kupovinu Niko Vilijamsa

Evro će dati presudu krajem nedelje. U trci su ostale četiri zemlje: Holandija, Engleska, Francuska i Španija. U ovoj poslednjoj četvorici, La Roja je svakako onaj koji je isporučio najbolji kolektivni skor do sada. Pobedivši u prva četiri meča na kontinentalnom turniru, Iberijanci su na kraju dodatnog vremena u prethodnom kolu uzeli skalp Nemačkoj, zemlji domaćinu. Suočavajući se sa Francuskom ovog utorka uveče (9 uveče), ljudi Luisa de la Fuentea ne žele da se tu zaustave i moći će da računaju na svoje strašne pobednike kako bi napravili razliku u odnosu na odbranu koja je do tada bila neprobojna.

I zaista, od početka takmičenja, Lamine Yamal i Nico Williams su impresionirali sve. Impresivan kao i uvek, 16-godišnji viner FK Barselona potvrđuje sve dobre stvari koje su se pričale o njemu još od njegove sjajne sezone sa Barsom. Vrteći se i sposoban da uradi sve sa loptom, biće prava pretnja za Les Bleus u utorak. Sa druge strane, Niko Vilijams je možda pravo otkrovenje ove Španije. Autor 8 golova i 19 asistencija ove sezone sa Bilbaom, 21-godišnji vinger je napravio ime za sebe u Evropi. Prema ugovoru do 2027. sa baskijskim klubom, starosedelac Pamplone je neizbežno na nišanu nekoliko evropskih giganata. Interesovanje FK Barselona je već mesecima daleko od prikrivenog.

Barča strahuje od gadnog preokreta PSG-a za Niko Vilijamsa

Zaista, u potrebi da proširi svoj napadački sektor, Blaugrana sanja o asocijacizmu Jamala i Vilijamsa za klub i zemlju. Da bi to uradio, katalonski klub već nekoliko nedelja radi na tome da ovu ideju osvesti. Međutim, već nekoliko godina lideri se suočavaju sa velikim finansijskim problemima koji usporavaju njihove ambicije. Još jednom, ovi problemi sa prilivom novca sprečavaju Barçu da krene napred spokojno i brzo u ovom slučaju. Naročito kada su suočeni sa konkurentima koji nemaju problem da zagreju bankovnu karticu ako je to potrebno. Tako iberijski mediji tvrde da Liverpul, Bajern Minhen i Čelsi veoma pažljivo prate igrača Atletik Bilbaa već nekoliko dana. Prema Marca, nijedan od ova četiri kluba još uvek nije dao zvaničnu ponudu baskijskom klubu.

Kao podsetnik, ovaj drugi neće raspravljati ni o jednom drugom iznosu osim o 55 miliona evra od puštanja u rad klauzule o njegovoj pukotini. FK Barselona je trenutno favorit u trci za potpis Vilijamsa. Ali u ovome je stvar, pretnja PSG-a je dobro i istinski prisutna. Ipak, prema pisanju iberijskih medija, direktori Barse se plaše da će glavni klub ući u dosije i dobiti ponudu zahvaljujući navodnijim finansijskim sredstvima. Takmičari toliko godina, bilo na terenu ili na transfer tržištu, PSG i Barča bi narednih dana mogli da iskuse novo poglavlje u svom neprijateljstvu. Da bi to uradili, stanovnici Parc des Princesa će morati da odigraju prljav trik sa svojim katalonskim rivalima tako što će zaista ubrzati u vilijams fajlu. Ostaje da se vidi da li je ovo u sportskim planovima uprave Ile-de-France…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.