OM: Enigmatičan odgovor Pabla Longorije na slučajeve Grinvuda i Atala

OM: Enigmatičan odgovor Pabla Longorije na slučajeve Grinvuda i Atala

Olimpique de Marseille je ponudio sebi dve velike kontroverze za svoj transfer prozor. Ako su Ismael Kone i Lilijan Brasije stigli bez problema, najava potencijalnih regrutacija Mejsona Grinvuda (Mančester junajted) i Youcefa Atala (slobodan) je kontroverzna. OM se slaže sa dvojicom zabrinutih ali njihova nedavna prošlost (nasilje u porodici za Grinvud, poziv na rasnu mržnju prema Atalu) izazvala je talas besa i odbijanja među pristalicama Marseja.

Prisutan pred medijima ovog popodneva na svojoj konferenciji za novinare, Roberto De Zerbi nije izbegao pitanja o Grinvudu. „On nije regrutovan tako da nema mnogo toga da se kaže. On je šampion, igrač međunarodnog nivoa. Ne znam šta se desilo, ne fokusiram se na privatan život. Kada igrač potpiše sa klubom, smatram ga svojim detetom i čak i ako uspem da ga povučem za uvo nasamo, braniću ga javno. Moji igrači su kao moji sinovi“. Malo kasnije, bio je red na Pabla Longoriju da oživi na ova dva dosijea.

„Ko god dođe u OM, mora da deli svoje vrednosti“

„Ne volim da pričam o pojedinačnim slučajevima jer bi to bio nedostatak poštovanja prema igračima koji su pod ugovorom sa drugim klubovima. Govorim o vrednostima koje fudbal mora da prenese i onima koje OM mora da prenese. Ne ulaћem u socijalna pitanja. Godinu i po dana smo postavili socijalni program koji je jedan od najjačih evropskih klubova. Bila je to lična ideja da OM treba da bude uključen u sve predmete gde fudbal ima svoje mesto: u obrazovanju, u ženskom fudbalu, u radu fondacije.“– rekao je on, pre nego što je zaključio.

„Ko god dođe u OM, mora da podeli te vrednosti. OM je veoma važan klub u ovom gradu, to je vektor jedinstva. Ne postoji društvena klasa, nema religije. Želimo da OM nastavi da bude taj vektor jedinstva, da svi igrači koji dođu dele našu viziju. » Nećemo znati više.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.