TV prava, OM: Ogroman rant Pabla Longorije

OM: Pablo Longorija objašnjava povratak Fabricija Ravanelija

Pitanje TV prava Lige 1 je beskrajno. Bez emitera kada će sezona početi u avgustu, Liga 1 nema drugog izbora nego da se osloni na stvaranje kanala Lige 1 od 100%, koji predviđa LFP ako se ne nađe emiter. Opcija koja je daleko od jednoglasne pošto BeIN Sports nastavlja da se drži po strani kako bi odustao od ponude i Kanal + je najavio povlačenje. Na konferenciji za novinare, Pablo Longorija je napravio snažan izlazak.

„To je prioritet, ne samo za OM, već i za francuski fudbal. Vreme je da se ujedinimo. Kao pojedinac, želim da se umešam. Moramo da poštujemo odgovornost Lige. Francuska liga je jedna od najboljih u Evropi, ne možemo da prihvatimo devalvaciju tog proizvoda. Verujem u nivo francuske lige. Ne verujem u razliku između francuske, italijanske i španske lige. Mogu da pričam o tome posle nekoliko godina rada na svakom od ovih šampionata. Ovde u Francuskoj, kažem otvoreno, ne pričamo o fudbalu. Devalviramo naš proizvod. Nikada ne prestajemo da pričamo o fudbalu preko kontroverzi. Ne pokuљavamo mnogo da priиamo o pozitivnim stvarima. Za četiri godine koliko sam u ovoj ligi, kvalitet i nivo posećenosti na ovom stadionu je neverovatan. Svi treneri koji dođu su iznenađeni nivoom naše lige. Moramo da vratimo fudbal u centar problema. U Italiji pričamo o svim timovima. Moramo da razvijemo taj kolektivni koncept. Ne o glasinama oko fudbala.. Uslovi su odbačeni.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.