OL je takođe vežbao opcije kupovine Mama Baldé i Duje Caleta-Car!

OL: neočekivani povratak heroja Mama Baldé

OL nije hiperaktivan od početka prozora prenosa. Samo zvaničnim dolascima Abnera Viniciusa i Moussa Niakhatéa do sada, rhone klub ipak raskošno troši. Razlog? Opcije za kupovinu igrača na pozajmici prošle sezone i koje već nekoliko dana definitivno regrutuju stanovnici stadiona „Groupama“. A nakon što su Orel Mangala, Saïd Benrahma, Ernest Nuamah, klub iz Rone potvrdili u ponedeljak da su takođe vežbane opcije kupovine Mama Baldé i Duje Caleta-Car. Posle komplikovane prve polovine sezone između Ronea i Saona, njih dvojica su uspeli da se vrate na noge kako bi bili vredni igrači u izvanrednoj drugoj polovini sezone u Lionu.

Klub je bio zadovoljan ove dve definitivne akvizicije: »Olimpique Lyonnais sa zadovoljstvom objavljuje da je iskoristio opcije kupovine Duje Ćaleta-Car i Mama Baldé. Duje Kaleta-Car, na pozajmici iz Sautemptona prošle sezone, potpisao je trogodišnji ugovor, do juna 2027. Iznos transfera iznosi 3,59 miliona evra kojima se može dodati bonus od 2,1 miliona evra i dodatnih 15 odsto podele profita na bilo koji budući kapitalni dobitak. Dvadesetsedmogodešni hrvatski internacionalni odbrambeni igrač donosi obilje vrhunskog iskustva sa 360 profesionalnih mečeva odigranih u raznim evropskim ligama, uključujući 24 u Ligi 1 prošle sezone sa OL. Mama Baldé, napadač Gvineje Bisao na pozajmici iz Trojesa 23/24, potpisala je dvogodišnji ugovor sa Olimpikom Lionnaisom, do juna 2026. Iznos transfera iznosi 6 miliona evra kojima se može dodati bonus od 500K, kao i podela profita od 10 odsto na bilo koji budući kapitalni dobitak. Moćan i svestran 28-godišnji igrač, koji može da igra na celom napadačkom frontu, Mama Baldé je doprinela oporavku tima tokom druge polovine sezone pokazujući primerno stanje uma.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.