TV prava, Liga 1: Canal+ gubitnici

TV prava, Liga 1: Canal+ gubitnici

Saga o TV pravima u Ligi 1 je odavno postala smešna. Mada bi prvenstvo trebalo da se nastavi za nešto više od mesec dana, LFP još uvek nije pronašao emitera. Između sniženih ponuda i želje da se postavi kanal Lige 1 od 100%, Vinsent Labrune je više nego ikada u srcu kritika. Jedno je sigurno: ne možemo da računamo da će Kanal+ rešiti problem. Na pitanje Regulatornog tela za audiovizuelnu i digitalnu komunikaciju (ARCOM), šef šifrovanog kanala Maksim Saada objasnio je da njegova grupa više ne može da se meša u ovaj slučaj.

«Nažalost, situacija nas ne iznenađuje. Često nas optužuju za nerviranje, ogorčenost ili gorčinu, mogu da razumem zašto, ali tema je u suštini ekonomska. Canal+ je pokušao protiv Mediaproa, pa protiv Amazona i onda sa DAZN-om pre nekoliko meseci da se vrati u igru takmičenja u Ligi 1. LFP to nije želeo i Kanal+ nije imao drugog izbora nego da izdvoji svoje resurse, koji su i dalje relativno oskudni, drugim takmičenjima, posebno Ligi šampiona. Tako da danas više nemamo sredstava da intervenišemo u ovom slučaju„, rekao je on u komentarima koje je preneo Tim.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.