OL definitivno potpiše Ernesta Nuamaha ali plati više nego što se očekivalo

Merkato OL: Veliki evropski igrač želi da kupi Ernesta Nuamaha!

Na pozajmicu je ove zime stigao belgijski klub Molenbeek, klub iz galaksije „Orao“ Džona Tekstora u finansijskom paketu sa klubom iz Nordsjælanda, Ernest Nuamah je potpisao stalnu obavezu prema Olimpike Lionnais do 2028. godine. Klub iz Rone je u nedelju na svojim društvenim mrežama izneo zvaničan transfer Gane. „Olimpique Lyonnais najavljuje definitivnu akviziciju međunarodnog napadača iz Gane Ernesta Nuamaha, iz RWDM-a, na period od 4 godine, do 30. juna 2028. Iznos transfera iznosi 28,5 miliona €, piše u saopštenju za javnost.

Dok je belgijska štampa objavila da će OL platiti manje za Nuamaha, klub iz Rone je preneo iznos transfera: on iznosi 28,5 miliona evra, što je 3,5 miliona skuplje od kupovine Molembeeka iz Nordsjlanda.  Dvadesetogodišnji vinger je odigrao 33 utakmice, postigao tri gola i pružio dve asistencije u svim takmičenjima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.