OM: Roberto De Zerbi objašnjava svoj iznenađujući izbor

Bajern: Roberto De Zerbi neće doći u Minhen!

Zvanično novi trener OM-a, Roberto De Zerbi objasnio je zašto je izabrao OM umesto velikih evropskih timova koji su mu takođe žudeli: „Mislio sam da ću godinu dana biti bez klupe ako ne nađem ponudu koja me stimuliše. Bilo je kontakata sa važnim timovima, ali iz raznih razloga nismo postigli dogovor. Sa druge strane, lideri Marseja bili su jasni od početka. I to je mesto koje me je oduvek fasciniralo, kada sam bio mali divio sam se velikim igračima kao što su Rudi Valer i Kris Vadl. Ima veoma toplih i strastvenih obožavalaca, pomalo kao ja.– prvi put je objasnio.

Naknadno, u razgovoru za italijanske medije Zeta Sa Univerziteta Luiss Gvido Karli, nastavio je: „Reći ću igračima da moramo da učinimo navijače ponosnim. Trenerski marsej je jedinstven, imate ljude iza sebe. Sa ozbiljnošću i hrabrošću pokušaću da vratim klub na vrh Evrope. Izabrao sam OM jer me mnogo podseća na strast i pritisak koji sam doživeo u Fođi. Stadion Velodrom dočekuje skoro sedamdeset hiljada ljudi, veoma je vruće. Ova okruženja me teraju da dam sve od sebe zaključio italijanski trener.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.