John Textor najavljuje dolazak Tijaga Almade na OL u januaru 2025.

Mercato: tri veoma dobre vesti za OL!

Vest je poslednjih dana izazvala pometnju u Lionu. Brazilska štampa je 24. juna objavila da je Botafogo Džona Tekstora u procesu regrutovanja Atlanta Junajteda koji napada veznog igrača Tijaga Almadu. Sa 23 godine i opisan kao veoma perspektivan igrač, argentinski svetski šampion (13 golova, 16 asistencija prošle sezone u MLS) tada je najavljen na Olimpique Lyonnais, u sklopu čuvenih mostova između timova u galaksiji Orao.

Nekoliko dana kasnije, dolazak Argentinca u Ligu 1 potvrđen je u francuskim medijima. Atlanta Junajted je prihvatio ponudu od 19,6 miliona evra, uz bonuse do 3,7 miliona evra za prodaju Almade brazilskom klubu, pre nego što ga je poslao u OL u januaru 2025. godine. Scenario koji je Džon Tekstor potvrdio uživo Visão Botafoguense (gde je viđen u društvu Tijaga Almade u jednoj od svojih vila) preneo Globoesporte, dok Botafogo još uvek nije zvanično izneo regrutaciju igrača.

Tekstor je presrećan

„Tijaga je regrutovalo naše osoblje u Francuskoj. Veliki klubovi u Španiji i drugde su ga želeli. Presreli smo ga i ubedili da može da dođe u Orao i da ćemo ga odvesti u Evropu. S obzirom na raspored (brazilske) sezone i Kopa Libertadores, želeo je da ode i zaigra u Botafogu i pomogne nam da osvojimo titule pre odlaska u Evropu. Njegov ugovor predviđa njegov odlazak u Francusku u januaru. »

Tekstor je, međutim, rekao da je slučaj Almada drugačiji od slučaja Luiza Henrikea, brazilskog igrača koga je Botafogo regrutovao iz Betisa za 20 miliona evra i koji je takođe imao klauzulu koja bi mogla da ga pošalje u OL. „Uopšte nije isto kao Luiz Henrike jer smo ga presreli i uzeli od drugih evropskih klubova.“ Jasno je da će Tijago Almada videti Lion pre Luiza Henrikea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.