Le Havre pravi zvaničan dolazak Didijea Digarda!

Le Havre pravi zvaničan dolazak Didijea Digarda!

Le Havre svakako nije očekivao tako događajan početak letnje pauze. Zadržan u Ligi 1 na ivici, najstariji klub je konačno morao da reaguje posle neočekivanog odlaska Luke Elsnera u Stade de Rems. Četrdesetjednogodišnji slovenački tehničar, koji je bio veliki arhitekta poslednje dve veoma ubedljive sezone Ciel et Marine (jedna promocija i jedna relegacija), nominovan za trofeje UNFP-a za titulu najboljeg trenera sezone 2023-2024, konačno je odlučio da plovi ka novim horizontima pridruživši se timu Šampanjca. Siroče svog trenera, HAC je morao da reaguje i to je sada završeno.

Dok su lideri Normandije, kako smo otkrili, brzo sastavili uži izbor na kojem su bili Didije Digard, Stéphane Dumont, Zoumana Camara i strani trener, konačan izbor je konačno pao na prvo pomenuto. Objavljivanjem video snimka na svojim društvenim mrežama, klub iz Normandije je zvanično objavio dolazak bivšeg direktora elitne grupe u trening centar OGC Nice.

Le Havre se kladi na bivšeg člana kuće!

Sveže diplomirao na BEPF-u, bivši vezni fudbaler HAC-a, PSG-a i OGC Nice će zbog toga ponuditi sebi svoje prvo (pravo) iskustvo u cipelama broj jedan. Kao podsetnik, rodom iz Gisorsa je već bio privremeni trener za vreme dok je bio sa Aigloncima. Iskustvo koje se takođe pokazalo kao pozitivno, sa rekordom od 12 pobeda, 8 remija i 5 poraza na 25 utakmica. Veoma blizak omladini i treningu, njegov profil je konačno ubedio upravu Normandije.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Sport Cover (@sportcover)

U Štade Océane, Didije Digard će se ponovo sastati sa Mathieu Bodmerom, koji je sada sportski direktor, ali koji je igrao sa njim u OGC Nice. Prilično logičan izbor imajući u obzir postojeće filicije između 37-godišnjeg trenera i teritorije Le Havra. Da bi ga okružili i kao što smo nedavno najavili, novi arhitekta Hacmensa će se osloniti na nepromenjeni kadar sa Seržom Kostom (bivši pomoćnik Luke Elsnera), Tomasom Ehrhardom (pomoćni trener), Nikolasom Douchezom (trener golmana), Tomasom Žuberom (fizički trener), Žulijenom Momontom (glavni analitičar) i Klementom Goninom (video analitičar). Marsel Kalonji, aktuelni U17 trener HAC-a, postaće asistent Didijea Digarda broj 3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.