Loran Nikolin veoma pesimističan u pogledu budućnosti francuskog fudbala

Monpelje traži 500.000 € od dvojice navijača zbog bacanja petardi

Usred tumbanja oko TV prava, LFP je ove nedelje trebalo da govori pred senatskim odborom kako bi objasnio intervenciju investicionih fondova u francuskom fudbalu. Vinsent Labrune je morao da objasni sporazum između LFP-a i CVC-a, kao i uslove njegove nadoknade. Kao predsednik MHSC-a, Loran Nikolin je takođe primljen u Senat. Predsednik Monpeljea je govorio o ovom sporazumu. Bio je i uzbunjivač u pogledu budućnosti francuskog fudbala.

„Jednog dana, završićemo kupljeni od strane investicionog fonda, to je istorija. Ne kažem vam da je to moj fudbal, prošlo je dosta vremena od kada sam se u fudbalu. (…) Moj brat i holding kompanija i dalje uspevaju da obeštete, ali smo skoro na trideset miliona od 2020. Možemo ali nemamo strukturu, bogatstvo i ako nemamo TV prava ove godine dodajte dvadeset miliona… Iskreno, radi se o otpuštanjima, ali će bankrotirati jer ne možeš da staviš 20 miliona svake godine. Mi nemamo finansijska sredstva za to.“ Rekao je senatorima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.