Olimpique Lyonnais dobija veliki udarac Tijago Almada!

John Textor je veoma blizu postizanja majstora sa Tijagom Almadom

Ovo je majstorski potez Džona Tekstora. Velika nada argentinskog fudbala i već svetskog šampiona sa 20 godina, Tijago Almada (23) blistao je u Fudbalu Major Lige pod bojama Atlanta Junajteda, uz 13 golova i 16 asistencija u svojoj poslednjoj sezoni. Na istom momentumu ove sezone, Argentinac nije pozvan od strane Lionela Skalonija da igra na Kopa Amerika 2024, već će ići na Olimpijske igre u Parizu 2024. sa Argentinom, kao zvezdom olimpijskog Albicelestea.

Tako da je njegova budućnost bila od interesa za južnoameričke i evropske klubove. Brazilska štampa je pre nekoliko dana objavila da su napadački vezni igrač i njegova pratnja postigli dogovor sa Botafogom, timom Džona Tekstora poslednjih sati, prihvatanjem predstavljenih uslova za platu. Nekoliko klubova je bilo u dosijeu kao što je Boka Juniors, ali bi se 23-godišnjak uverio u Botafogovu ponudu, pošto predviđa budući transfer u klub koji pripada Igl Grupi.

Tijago Almada stiže po završetku brazilske sezone

I prema poslednjim informacijama iz Tim, sada je postignut ukupan dogovor pošto su Amerikanci Atlanta Junajteda prihvatili ponudu od 19,6 miliona evra, uz bonuse do 3,7 miliona evra za prodaju Almade brazilskom klubu. Međutim, sportski dnevnik potvrđuje da će se argentinski internacionalac pridružiti Olimpikom Lionu u januaru sledeće godine, pošto je proveo šest meseci u Botafogu kako bi završio brazilsku sezonu, gde se Botafogo i dalje bori za titulu.

Ovo je odlična vest za pristalice Olimpike Lajonais. Kreativni napadački vezni igrač smatra se jednim od najboljih igrača američkog prvenstva i oduvek ga je želeo Džon Tekstor: „Znaju da nam se sviđa. Kada budu spremni da ga prodaju, bićemo spremni za razgovor. Proglašen je za MLS igrača godine i jedan je od onih momaka koji će za dve godine vredeti između 40 i 60 miliona dolara u Evropi“.Džon Tekstor je rekao za Tijaga Almadu prošle sezone. Ovo je sada učinjeno.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.