Borusija Dortmund veliki favorit za Rayan Cherki

PSG dao ponudu OL-u za Rayana Cherkija!

Nije tajna da je Rayan Cherki u pokretu i da njegova budućnost više nije napisana na OL strani. Mladi igrač koji je trenirao u klubu nije uspeo da se oprosti od pristalica. A predlog produžetka ugovora koji su dali Džon Tekstor i uprava Liona (ugovor do 2028. godine, ali sa smanjenjem plate) nije ništa promenio za igrača, koji je zbog toga bliži nego ikada odlasku.

U tom smislu, otkrili smo pre nekoliko dana da je interesovanje PSG-a konkretno u ovom slučaju i da je čak dao ponudu od 15 miliona evra sa bonusima. Međutim, glavni klub nije bio jedini koji je želeo da vrati Rejana Čerkija. U Bundesligi je Borusija Dortmund bila taj koji se namenio 20-godišnjaku. Nemački klub već dve godine prati rodom iz Liona i vidi sebe kako uspeva u potpunom razvoju svog talenta.

Borusija Dortmund je ispred krivine

I u poslednjih nekoliko sati situacija se pozitivno razvila za nemački klub. Prema našim informacijama, Borusija Dortmund je sada daleko ispred PSŽ-a u vezi sa regrutovanjem Rayana Cherkija. Nesrećni finalista poslednje Lige šampiona je čak i veliki favorit da mu poželi dobrodošlicu ovog leta. PSG sa svoje strane i dalje insistira na tome da pokuša da ga ubedi da ostane u Ligi 1 pod pariskim bojama.

Međutim, taj trend je očigledno usmeren ka odlasku u Nemačku. Prilika da igrač konačno pokrene karijeru? Moguće u ligi poznatoj po razvoju mladih francuskih talenata. Ousmane Dembélé, Kolo Muani, Moussa Diaby i Kingsley Coman uspeli su da zablistaju u Nemačkoj. Ovaj transfer bi mogao da omogući Rejanu Čerkiju da konačno iskoristi sav svoj talenat, on koji je sezonu u Lionu završio sa 3 gola i 9 asistencija na 39 utakmica.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.