OM: Prve reči Roberta De Zerbija

Roberto De Zerbi жe se ћrtvovati da bi se pridruћio OM-u!

Navijači Marseja mogu da se raduju. Nakon što su objavili da su u načelu postigli dogovor sa Robertom De Zerbijem da preuzmu vlast od Žan-Luj Gaseta, Olimpique de Marseille je potvrdio ove subote „Potpisivanje italijanskog trenera za naredne tri sezone. Četrdesetpetogodišnji rodom iz Breše već ima solidno iskustvo na najvišem nivou. Promovisan u trenera sa samo 34 godine posle profesionalne karijere napadačkog veznog igrača, Roberto De Zerbi se brzo uzdigao kroz redove Italije do Serije A i ustanovio svoj ambiciozni igrački identitet u Sasuolu 2018 godine– kaže OM.

Ogroman udar potvrđen je za Pabla Longoriju i njegove timove pošto je De Zerbi bio jedan od najtraženijih trenera trenutka posle ubedljivog nastupa sa Brajtonom, u Premijer ligi. Stigavši u septembru 2022. da preuzme od Grejema Potera, starosedelac Breše je predvodio Galebove do 6. mesta u Premijer ligi, što je najbolji plasman u istoriji kluba, pre nego što ih je odveo u 16. kolo UEFA Lige Evropa 2023-24. Ove sezone završili su na 11. mestu u Premijer ligi suočavajući se sa OM-om u grupnoj fazi Lige Evropa.

Roberto De Zerbi je ubeđen od strane OM-a

Danas u OM-u, Roberto De Zerbi (45) je uputio svoje prve reči kao menadžer. „Veoma sam srećan što sam potpisao sa Olimpik de Marsej, imao sam veoma jaku želju da se pridružim ovom klubu. Istorija i prestiž koji okružuju OM, strast i zanos njegovih pristalica, ozbiljnost i entuzijazam koji su mi pokazali Frenk (Mekort), Pablo (Longorija) i Medhi (Benatia) bili su odlučujući u mojoj odluci da se upustim u ovaj uzbudljivi izazov.“– prvi put je objasnio. Rešenost italijanskog trenera za ovu novu priliku je izgleda nepokolebljiva. Neka se navijači razuvere, Roberto De Zerbi je veoma motivisan i razmišlja na veliko za svoj OM.

Pre nego što je ispustio lepu poruku pristalicama Marseja. „Jedva čekam da sednem na klupu narandžastog Vélodroma, ovog puta kao trener OM-a, i pomognem klubu da povrati rang koji Marsej zaslužuje“dodao je i bivši trener Galebova. „Njegov dolazak predstavlja početak ambicioznog novog poglavlja i neizostavni je deo naše strategije za budući uspeh OM-a“, dodao je vlasnik olimpijskog kluba Frenk Mekort. U svakom slučaju, jedno je sigurno: OM je sada u dobrim rukama sa procvatom projekta i trener motivisaniji nego ikada na ideju da postigne velike stvari u Marseju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.