OGC Nice navalio na Jonathana Gradita

OGC Nice navalio na Jonathana Gradita

Da bi započeo svoju novu eru, OGC Nice je ovog petka popodne novinarima predstavio svog novog trenera (Franck Haise) i njegovog novog sportskog direktora (Florian Maurice). O sportskom projektu se očigledno razgovaralo i predsednik Žan-Pjer River je pružio uveravanja da će OGCN imati sredstva za prozor transfera. „Imamo kovertu koja nam omogućava da radimo spokojno. Kada govorim o smanjenju budžeta, mislim na pronalaženje vrlog kruga. To je posao svakog kluba. Naša ambicija je da ostanemo u Evropi i da se dobro osećamo u L1“.

Aiglonci će morati da regrutuju, posebno u centralnoj odbrani. Na kraju prošle sezone Dante (40) je produžio ugovor na još jednu sezonu, ali će brazilski veteran neminovno morati da bude podržan. Pored njega, slučaj Žan-Kler Todibo nije rešen, ali njegov predsednik je pružio uveravanja „Da postoje otvorena vrata. Posle toga, prozor za prenos je uvek bio veoma komplikovan. Danas su vrata otvorena. Da li će biti tamo na početku sezone? Saznaćemo na kraju.“.

OGC Nice želi da pokupi Ligu 1

Prema našim informacijama, OGC Nice potom gleda iskusnog igrača na prvenstvu Francuske: Džonatan Gradit (31 godina). Stigavši u RC Lens 2019. godine od Stade Malherbe u Kaenu, centar sa 1,80 metara odigrao je 155 utakmica (2 gola) sa Sang et Orom i etablirao se kao stub severnog kluba. „Objektiv“ je takođe produžio zakup na dve godine u februaru 2023. godine, što ga je vezista za klub do 2026.

Džonatan Gradit takođe poznaje Franka Haisea, novog trenera Teretane, veoma dobro, pošto ga je osnovao i napravio za lidera grupe Lens, koja je bila vicešampion Francuske 2023. godine. Ozbiljan adut da konsoliduje centralnu odbranu Aiglona, koji će sada morati da budu ubedljivi svojim kolegama iz Lensa da ga steknu. Jer, u ovom trenutku, OGC Nice transfer prozor još nije počeo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.