Nica: prve objave Franck Haise i Florian Maurice o projektu i prozoru transfera

RC Lens: Oproštajna poruka Franka Haisea njegovim igračima

Nica je danas popodne predstavila svog novog trenera (Franck Haise) i njihovog novog sportskog direktora (Florijana Morisa). Dva renomirana regruta zameniće Frančeska Fariolija (koji je otišao u Ajaks Amsterdam) i Florenta Gisolfija (koga regrutuje AS Roma). Ovu konferenciju za štampu su stoga željno iščekivali posmatrači Teretane. Da li će projekat evoluirati? Za one koji su se nadali udarnim linijama, moraćemo da se vratimo.

„Projekat je prilično jednostavan, to je da radimo zajedno. Kada kažem zajedno, to nije samo grupa od 25 igrača. To je jedini pravi projekat. Takođe znamo da su rezultati važni. (…) Kada sam počeo karijeru profesionalnog trenera u Lensu, bili smo u Ligi 2. Nema osiguranja. Ne traћim ih. Radim ovaj posao da podelim, iskusim emocije, da imam rezultate. Ne bih bio na ugovoru sa fiksnim rokom 38 godina da sam tražio garancije“Haise je rekla. A kada je novi jak čovek Aiglonsa pomenuo ove garancije, očigledno je govorio o transfer tržištu. I u ovom trenutku, predsednik Jean-Pierre Rivère je uveravao da će OGCN imati sredstva čak i ako je govorio o „budžetska ograničenja“.

Vaučer za izlaz odobren Turamu i Todibu

„Neću da ulazim u cifre, ali imamo kovertu koja nam omogućava da radimo spokojno. Kada govorim o smanjenju budžeta, mislim na pronalaženje vrlog kruga. To je posao svakog kluba. Naša ambicija je da ostanemo u Evropi i da se dobro osećamo u L1“– rekao je on, pre nego što je u prolazu potvrdio da je Nica otvorila vrata odlascima Žan-Kler Todiboa i Kerena Turama. „Na tu temu mogu to da pomenem. Tamo su otvorena vrata. Nakon toga, prozor za prenos je uvek veoma komplikovan. Danas su vrata otvorena za ove igrače. Da li će biti tamo na početku sezone? Saznaćemo na kraju.“ Trezven govor, bez većih najava, koji je podelio Florijan Moris.

„Dva kluba (Rennes, Nice) su manje-više ista u smislu budžeta. Nikada nisam radio sa idejom da potrošim zarad trošenja. Ponekad moraš da budeš više strateški, nestašan. Imamo trenera koji je takođe sposoban da razvija igrače koji nisu dostigli zrelost. To je uloga koju жe imati, on to zna. Ne bojim se toga. Poznajem ovaj posao već duže vreme. Navikao sam da radim sa razliиitim sredstvima. (…) Ciljevi su da se uvek trudimo da poboljšamo performanse na svim nivoima u klubu. Ovaj klub radi veoma dobro godinama. Stižemo sa Frankom sa različitim idejama, želimo da unesemo naš mali dodir. Ambicija je da budemo u kontinuitetu, da budemo Evropljani što češće. Da nastavimo da napredujemo, da klub napreduje u svim oblastima. (…) Ideja je da se tim unapredi tako da bolje nastupa. Identifikovali smo mete. Oиigledno, danas neжete imati imena. Sistem će evoluirati jer je Franck igrao u sistemu u Lensu koji želi da postavi ovde. Moraćemo da izbrojimo možda četiri ili pet igrača koji će stići i u zavisnosti od prilika, prilagodićemo se svaki put. » To je rečeno.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.