Merkato: Žorž Mikautadze uspaničio Ligu 1!

Merkato: Žorž Mikautadze uspaničio Ligu 1!

«To je neverovatno, veličanstveno, to su emocije koje se ne mogu opisati, to su istorijske, izuzetne emocije. Veoma smo srećni što smo prošli u nokaut fazu». U sredu, na kraju istorijskih kvalifikacija gruzije za 1/8. finale Evrokupa, Žorž Mikautadze je bio usred sna. U velikim poteškoćama tokom jeseni 2023. u Ajaksu u Amsterdamu, gruzijski napadač je bio daleko od toga da je zamišljao šta će mu se desiti 2024. godine.

Autor 11 golova na 17 L1 mečeva sa Mecom za pet meseci, blista sa Gruzijom na Euro sa Nemačkom (3 gola i asistencija, najbolji učinak u grupnoj fazi Evro od 2016. i Garet Bale), mašina Mikautadze je nezasita i čini se da ništa ne može da ga zaustavi. Božji dar za FK Mec koji je iskoristio opciju kupovine koju su imali o kralju Žoržu krajem maja. Iako je prebačen u Ligu 2, klub iz Lorejn garantovano će ostvariti veliki dobitak zahvaljujući nastupima igrača u Nemačkoj i gostiti se na svakom XXL meču sa svojim napadačem, čija vrednost nastavlja da se povećava na transfer tržištu.

Nema dogovora na vidiku, ali mnogi francuski klubovi u pokretu

Sa svakim golom, asistencijom ili akcijom izbora sa Gruzijom, vrednost igrača se povećava (govorimo o iznosu većem od 20 miliona evra). Trenutno nema razloga da se odvraćaju mnogi klubovi (Rennes, Lens, OL, OM) koji su u pokretu i koji se nadaju da će dobiti ponudu. Niko od njih nije preuzeo vođstvo i nije postigao dogovor sa igračem, a još manje sa FK Mec prema našim informacijama.

Sa svoje strane, AS Monako, koji ceni igrača i koji je prošlog meseca razgovarao sa predstavnicima igrača, nema dogovor sa igračem čak i ako je i dalje veoma zagrejan za dosije, kako nam je rekao izvor iz Monegaskija poslednjih sati. Ako je Žorž Mikautadze pre nekoliko dana uveravao da je doneo odluku o svom budućem klubu, istina je malo komplikovanija. Jedno je sigurno, novi dragi evropski fudbal želi da ostane u Ligi 1 i to je učinio prioritetom. Bitka između francuskih klubova je daleko od kraja…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.