DNCG: dobro ide za OL, Bordo na pozajmljeno vreme, Ajaccio degradiran u National

Ol: David Friio, veliki arhitekta Lionovog oživljavanja

DNCG je u četvrtak donela presudu nekolicini francuskih klubova. OL je nestrpljivo čekao odluku francuskog fudbalskog nadzornog odbora. I za razliku od prošle sezone, klub iz Rone ove godine nije doživeo nikakve sankcije. „DNCG nije preduzeo nikakve mere protiv kluba“, objašnjava saopštenje za javnost. DNCG više neće nadgledati OL-ove račune za plate i transfere. Ni u Ligi 2, Kaen i Rodez nisu sankcionisani.

S druge strane, Đirondins de Bordo se plašio najgoreg posle saslušanja dana. Međutim, DNCG je bio blaži nego što se očekivalo prilikom odluke da odobri ostanak u postupku klubu sa lopatom koji trenutno završava dolazak novog investitora koji će podržati Žerara Lopeza. Predsednik Bordoa zato ima više vremena da iznese garancije. Konačno, veliki udarac za AC Ajaccio koji je prebačen u Nacional od strane DNCG- a. Korzikanski klub je već najavio da će se žaliti na ovu odluku. Isto važi i za FK Ruan. Uprkos tome što je više od dva miliona evra ponovo uvedeno u kasu kluba iz Normandije, ona nije uspela da ubedi finansijsko telo i zbog toga je prebačena u Nacionalni 2 manje od godinu dana od istorijskog uspona na treću diviziju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.