Mercato: tri veoma dobre vesti za OL!

Mercato: tri veoma dobre vesti za OL!

Leto će biti živahno u Lionu. Rona je već primila veoma dobre vesti kada su saznali da će Aleksandar Lakazet konačno ostati, ne prećutkujući se sa flertom saudijske lige. Međutim, Lion će takođe morati da se rastane sa nekoliko važnih igrača, jer moraju da se prodaju za 100 miliona evra kako bi ispunili kriterijume održivosti koje je utvrdio DNCG.

Čerki, Kakeret i O’Brajen su među igračima sa dobrom tržišnom vrednošću i dobrom cenom na tržištu, prvi pomenuti žudi za Pari Sen Žermenom, na primer. Ali OL navijači mogu biti uvereni da će takođe biti dolazaka. Pre svega, stvari idu dobro za Musu Niakhatéa (Notingem Forest) što smo otkrili isključivo mi. Lekarski pregled 28-godišnjeg centralnog odbrambenog igrača Liona je već zakazan, a sve ukazuje na to da će se bivši igrač Meca vratiti u Ligu 1 naredne sezone. Ove sezone je odigrao 21 utakmicu Premijer lige, uključujući 15 startova, postigavši jedan gol.

Svetski šampion u OL-u?

Povrh svega, najnovije informacije objavljene širom sveta takođe će se dododeti navijačima Rone. Tako, u Italiji, Sky Italia pominje slučaj Jankuba Minteh. OL je zainteresovan za gambijski vinger, koji pripada Njukaslu. 19-godišnji nagetsi su već postigli dogovor sa Evertonom, dok bi Lion stavio 40 miliona evra na sto. Transalpine mediji objašnjavaju da „Svrake“ moraju da prodaju da bi mogle da regrutuju i budu u zelenom u odnosu na finansijski fer-plej Premijer lige. Uprava engleskog kluba zato insistira da igrač ode u Lion, a ne u Tofejse, direktnog konkurenta.

Sa svoje strane, američko izdanje novina ACE otkriva nove informacije o slučaju Tijago Almada. Već nekoliko dana se zna da grupa „Orao“ Džona Tekstora želi da potpiše igrača Atlanta Junajteda. Ali sada saznajemo da je cilj Amerikanca da ga dovede u Ojmpique Lyonnais u januaru sledeće godine, dok bi njegova grupa zaključila njegovo potpisivanje za nešto više od 20 miliona evra. Trebalo bi da ostane nekoliko meseci u Botafogu – još jednom klubu u galaksiji Orao – pre nego što ode za Lion. Đavolski zimsko pojačanje na vidiku…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.