OL mora da se proda za 100 miliona evra!

Ol: David Friio, veliki arhitekta Lionovog oživljavanja

Ovo je nedelja audicija u francuskom fudbalu. Dok senatska komisija trenutno gura nos u posao LFP- a, DNCG, finansijsko nadzorno telo profesionalnih klubova, poslednjih dana je počela svoj tradicionalni okrugli sto sa liderima raznih timova. I ovog иetvrtka, Olimpique Lyonnais жe proжi kroz to.

Klub iz Rone je prvobitno trebalo da ode tamo 12. juna, ali suočen sa završetkom nekoliko prodaja, DNCG je pristao da odloži sastanak. Ove prodaje se nisu tiču igrača već imovine kao što je LDLC Arena, prodata Žan-Mišel Aulasu za 160 miliona evra, ili OL ženskoj franšizi Reign, za 53 miliona evra. Prihodi koji su dobri za finansije Liona, ali neće biti dovoljni da ubede DNCG.

Čerki, Kakeret i O’Brajen zabrinuti?

Zaista, svakodnevni život Tim izveštaje da će tokom saslušanja zakazanog za danas OL predstaviti akcioni plan DNCG-u, gde će biti zabeležena želja za prodajom za skoro 100 miliona evra! Uredna suma koja će se teško oporaviti, pogotovo što su poslednji igrači visoke vrednosti prodati prošlog leta (Barcola, Lukeba). Igrači poput Čerkija, Kakereta i O’Brajena verovatno će doneti najveće naknade za transfer.

Ako OL planira toliko prodaje, to je isto toliko da nadoknadi svoj račun za plate i predvidi verovatni popust na TV prava. Na račun za plate i dalje utiče velikodušna plata Aleksandra Lakazeta, koji je odlučio da nastavi avanturu u Lionu. Ako to donosi izvesnu izvesnost na sportskom nivou, to ne olakšava rad uprave. Što se tiče TV prava, uprkos podršci koja je data Vinsentu Labrunu, vreme je za pesimizam…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.