PSG: Luis Enrike želi da otpusti starijeg igrača iz svog tima

Liga šampiona i PSŽ: Luis Enrike želi da ublaži bol eliminacijom pobedom nad Tuluzom

U PSG-u leto obećava da će biti vruće. Posle odlaska Kajlijana Mbapea u Real Madrid, Luis Kampos i njegovi timovi imaju nameru da ojačaju ceo pariski kolektiv. Imajući to u vidu, gornji ešaloni regiona Ile-de-France množe vođstvo, bilo u napadu, na sredini terena ili u odbrambenom sektoru. San Luisa Kamposa je i dalje Leni Joro, čiji pregovori ostaju komplikovani zbog konkurencije. Međutim, ova oblast je nedavno ojačana uzastopnim dolascima Lukasa Hernandeza, Milana Skriniara i Lukasa Beralda. Međutim, sve te defanzivne stene nisu dale savršeno zadovoljstvo, počev od Slovaka koji je usporen u svom napretku zbog povrede zgloba. On je i dalje odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima ali nikada zapravo nije imao poverenje Luisa Enrikea, pogotovo tokom velikih mečeva, bilo protiv FK Barselone i Borusije Dortmund u Ligi šampiona ili protiv Olimpike Lionnais u finalu Kupe de Fransa. Dovoljno da ubrza odlazak?

„Kraj je sezone, ali pregovori počinju. Pokušaćemo da poboljšamo ekipu. Pokušaćemo da imamo dobar prozor za prenos. Morate da uzmete u obzir vreme potrebno da se igrači prilagode. Nema odmora u fudbalu. Biću u kontaktu svaki dan sa predsednikom i Luisom Kamposom. Neću ići na Evro i gledaću ih na TV-u, gde ih možete videti veoma dobro. Tako mogu da gledam dok pijem pivo. Ili dve. Ili jedan po poluvremenu“našalio se španski trener. Ova šala je imala pojavu obećanja i to je sada prava stvar. I zaista, glasine nastavljaju da rastu na strani PSG-a u pravcu dolazaka ali posebno odlazaka. Svakako, neki fajlovi za pojačanje kao što su Khvicha Kvaratskhelia, João Neves ili Lutsharel Geertruida izgleda da su trenutno u pripravnosti, ili u toku, ali drugi pregovori o odlasku se opasno naziru kao što su Karlos Soler ili Manuel Ugarte koji privlače neku žudnju. Ali ne samo to.

Još jedan odbrambeni igrač na tržištu!

Prema informacijama naših kolega iz Pariski, jedan od velikih projekata predstojećeg prozora letnjeg transfera odnosiće se na odbrambeni sektor u Parizu. Saznajemo i da Luis Enrike trenutno insistira da se reši Milana Škriniara, koji je trenutno prisutan na Evropskom prvenstvu sa Slovačkom. Stigao je prošlog leta iz Intera iz Milana posle dugih višemesečnih pregovora, odbrambeni igrač iz Žiara nad Hronom nikada nije našao svoju čvrstinu i doslednost koja mu je bila glavna snaga tokom eksplozije u Italiji. Ispitano od strane Sportitalia nekoliko minuta posle poraza njegovog tima od Ukrajine na Euro 2024, slovački internacionalac (70 kapica, 3 gola) otvorio je vrata novoj destinaciji, i preciznije povratku u Italiju… Ako je boravak u Francuskoj takođe primarni cilj u skladu sa Le Parisien, Serie A mu je još uvek na umu:

„Hoću li opet igrati u Seriji A? Nikad ne reci nikad… Niko ne može da kaže“, primljen pariski broj 37. Videti Skriniara na tržištu, ili bar razmotriti odbranu kao gradilište, daleko je od iznenađenja. I zaista, kao što smo otkrili pre nekoliko nedelja, čak bi i Presnel Kimpembe, koji je trenirao u klubu i član svlačionice PSG-a, mogao da se testira u prozoru transfera u narednim nedeljama. Povratak ovog leta? Prerano je da se kaћe. Sa povredom Lukasa Hernandeza i razvojem Lukasa Beralda koji je još uvek u toku, glavni klub će očigledno morati da ojača na ovim prostorima pošto samo Danilo Pereira i Markinjos deluju spremno i fit za predstojeći nastavak kao starter. Neće biti velikih startova pre kraja Evra ili Kopa America ali znamo igrače koji imaju mač Damokla koji im visi nad glavom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.