PSG: Senzacionalne izjave Matvija Safonova

PSG: Senzacionalne izjave Matvija Safonova

Ovo ste možda već shvatili ako ste pročitali prvu povratnu informaciju o ličnosti Matveja Safonova, novog golmana koga je regrutovao PSG. Ovo drugo ima sjajan karakter. A ako ste imali bilo kakve nedoumice, pozivamo vas da pogledate njegov intervju na Nobelovom youtube kanalu, što je posebno zanimljivo. Gde saznajemo, na primer, da nikada nije želeo agenta i angažovao advokate da pregovaraju o njegovom transferu u PSG. „Omogućilo je i PSG-u da štedi novac“kaže on.

U kojem priznaje da oseća prirodni pritisak, zbog svoje ruske nacionalnosti, s obzirom na eksplozivni geopolitički kontekst zbog rata Vladimira Putina u Ukrajini. „Ali svi ruski sportisti su pod pritiskom, i moram da znam kako da se nosim sa tim“kaže on. Međutim, ono što se dešava iz ovog dugog intervjua je iznad svega Safonovo bezgranično samopouzdanje, koji se ne ustručava da pošalje svog sagovornika nazad u konopce na skoro svako pitanje. Na pitanje da li je spreman da bude zamenu Đanluiđija Donnarumme, Safonov je odgovorio: „Ali ko ti je to rekao? To mi nije rečeno..

„Boriću se sa njim sve vreme“

Onda nastavlja na duže vreme. „Niko mi nikada nije rekao da sam broj dva. Dolazim u Pariz da se borim. Hoću da igram fudbal. Иak i da su mi rekli da sam broj dva, ne bih ih sluљao. Na meni je da dam sve od sebe. Ne vidim sebe kao broj dva. Ne želim da budem zamena. Ako budem postavljen kao broj dva, neće biti lako za broj jedan… Boriću se sa njim sve vreme. Nikada nisam izgubio takmiиenje. Uvek sam bio golman broj jedan. U Krasnodaru sam uvek bio broj jedan. U reprezentaciji sam bio zamena u prvoj utakmici, a onda sam postao golman broj jedan. Uvek sam bio broj jedan do sada. Ne mogu da budem zamena. (…) Ja sam Rus i niko me ne poznaje ovde u Francuskoj. Moћda nisu planirali da me odmah stave na prvo mesto. Ali ja verujem u to..

Poruka je jasna, Safonov ne dolazi da pravi brojke, već da se direktno takmiči sa Donnarummom, autorom odličnog meča sinoć sa Italijom protiv Hrvatske. Prezenter, koji nije odustajao uprkos reakcijama Safonova, rekao mu je da PSŽ traži golmana sa dobrom šuterskom igrom, što nije prepoznato kao jedna od njegovih snaga. Na šta Safonov odgovara: „Još uvek mogu da se popravim. Moram da se oslonim na svoju snagu, ali sam siguran da mogu da poboljšam svoju šutersku igru. Ovaj talenat nije bio potreban u Krasnodaru. » Safonov ne sumnja, upozoren je Donnarumma.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.