Luka Elsner je novi trener Stade de Remsa!

Le Havre: veliko saopštenje oko Luke Elsnera i Mathieu Bodmera

To se i očekivalo, sada je zvanično. Luka Elsner je novi trener Stade de Remsa kao što smo nedavno otkrili. Posle izuzetnog boravka u Le Havru gde je dozvolio da se „Ciel et Marine“ vrati u Ligu 1, a potom i da ostane u eliti francuskog fudbala, 41-godišnji slovenački tehničar konačno je odlučio da se priključi klubu iz Šampanjca i tako se prihvati novog izazova.

U potrazi za novim trenerom od odlaska Vil Stila, direktori Remsa su odlučili da se klade na mladi profil, autora poslednje dve veoma ubedljive sezone na klupi Le Havra. Nominovan za UNFP trofeje za titulu najboljeg trenera sezone 2023-2024, rodom iz Ljubljane pokušaće da oživi ekipu Remsa koja poslednjih meseci gubi momentum.

Elsner preuzima novi izazov!

Pošto je igrao za Amiens, KV Kortrijk i Standard de Liže, Luka Elsner će ostati jedno od otkrovenja prethodne sezone. Na čelu odreda Le Havre i uprkos ograničenom budžetu, zaista se dokazao na najvišem nivou. Žudeći za raznim timovima poslednjih nedelja, Slovenac se konačno odlučio za projekat Remsa.

U Marneu, bivši arhitekta Hacmena – poznat po svojoj taktičkoj nauci i strogosti – imaće težak zadatak da obnovi boje kolektiva Remsa, generalno razočaravajući prošle sezone. Sa grupom koja meša mlade talente i iskusne profile, Elsner – koji bi takođe trebalo da može da računa na veće finansijske resurse – u svakom slučaju će imati mnogo argumenata koji će omogućiti stanovnicima stadiona Auguste-Delaune da se ponovo zapale.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.