Kako Monako ulazi u ples za špansku zvezdu

Kako Monako ulazi u ples za špansku zvezdu

Ove nedelje uveče, Tim obavestio nas je da je stigla ponuda iz Saudijske Arabije u kancelariju Dmitrija Rajbolovljeva u okviru procesa prodaje koji je pokrenuo AS Monako. Ako kupci u Zalivu imaju mnogo ideja i želeli bi da sedme Luisa Kamposa, koji je trenutno na mestu u PSG- u, kao predsednik ASM tima, ovaj drugi radi i na izgradnji odreda 2024-2025. Imaju ovo na umu, španska i portugalska štampa su iznele vođstvo.

Zaista, prema poslednjim informacijama dnevnika ACE, preuzeto od strane O Jogo, klub Kneževine bi bio zainteresovan za ideju oživljavanja mladog Ivana Fresnede, 19-godišnjeg desnog beka koji trenutno igra za Sporting CP i povezan je sa Leões do juna 2028. Malo toga je korišćeno prošle sezone (11 nastupa) zbog povrede, ali i zbog toga što je Rúben Amorim razumeo da još uvek neće biti spreman da igra često na najvišem nivou, španski odbrambeni igrač bi zbog toga mogao da se odbija na strani Roka.

Fresneda ћeli da se vrati na pravi put!

Međutim, pazite, jer portugalski mediji takođe preciziraju da su i drugi timovi u pokretu. Da su rodom iz Madrida poslednjih meseci žudeli Čelsi i FK Barselona, sada je AS Roma ta koja je izgleda zavedena profilom desnog podnožja 1m83. Pored rimskog kluba, nekoliko španskih timova u La Ligi takođe je pokazalo interesovanje da potpiše igrača na pozajmicu. Međutim, ova operacija je nezamisliva za Verdes e Brancose, koji su rešeni da povrate dobar deo investicije napravljene prošlog avgusta.

Kupljena za 9 miliona evra od strane Sporting CP- a, Fresneda sada ima otkupnu klauzulu koja se procenjuje na 80 miliona evra. U slučaju njegovog odlaska, Valjadolid, njegov bivši klub, ima koristi od 10% od moguće buduće prodaje. I dok desni bek, sposoban da igra na napredniju poziciju na terenu, ne bi bio protiv ideje da preuzme novi izazov, AS Monako će morati da pronađe neophodne argumente kako bi ubedio portugalski klub i tako udvostručio ovo žestoko takmičenje. Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.