Rennes: Martin Terijer vrši veliki pritisak na svoj menadžment

Rennes: Martin Terijer vrši veliki pritisak na svoj menadžment

Na kraju više nego uspešne sezone 2021-22, Martin Terijer (27) je produžio ugovor sa Rouge et Noir za jednu sezonu, do 2026. Međutim, naredne godine, u januaru, napadač koji je igrao za Strazbur i OL pokidao je krucijalne ligamente u desnom kolenu. Još na terenu u oktobru, desnonogi igrač je postigao 7 golova i isporučio 3 asistencije na 24 utakmice Lige 1, kao i jedan gol na sedam utakmica Lige Evropa, protiv Viljareala.

Na kraju sezone 2023-24 rekao je da ima zadovoljavajuću sezonu „U smislu da nisam imao nikakvih povreda po povratku. Pošto smo o tome razgovarali sa nekim iskusnim igračima, toliko kompenzujemo kada nastavimo da može da eksplodira na mišićavom nivou“., uveravao je Tim, ovog utorka. I dok se približava važnom trenutku u karijeri, 27-godišnji napadač je najavio odlazak u slučaju dobre ponude, govorio je o svojoj budućnosti na Stade Rennais, posebno žaleći što se nije kvalifikovao za Evropski kup.

Martin Terijer pristao na odlazak

„Od mog dolaska u Lion igram na Evropskom kupu svake godine. Naravno, navikao sam se na ovu svakodnevnu ћivot, na ovaj uslov. To je važno za mene ali ću morati da preuzmem zalihe u skladu sa stavom kluba“., zažalio je. Martin Terijer je takođe priznao da klub iz Bretona pravi novi početak dolaskom Frederika Masare koji će zameniti Florijana Morisa: „Biće važno znati namere (lidera) da mogu da donese odluku“.

I ako tvrdi da je u vezi „Potpuno normalno“ sa Julienom Stéphanom, bivši Lyonnais priznaje da nikada nije „Nema razgovora sa trenerom ili sa direktorima na tu temu, kao ni moj predstavnik. Ne znam njihove namere. Ali, u Renu sam već četiri sezone, možda klub želi da započne još jedan projekat, pogotovo što sledeće sezone neće biti Evropskog kupa, sa novim igračima. Ne bi bilo nelogično da klub želi da obnovi svoj tim i da svi mogu da se nađu u prilici da se probiju“.. Budućnost Martina Terijera bi stoga mogla da bude napisana daleko od Bretanje, jer će posle praznika imati razgovor sa svojim menadžmentom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.