PSG: Luis Kampos želi da vrati brazilski flop u Evropu

PSG: Luis Kampos želi da vrati brazilski flop u Evropu

Dok se većina velikih igrača aktivno priprema da odigra važne mečeve sa svojim nacionalnim timom u sklopu Evra, Kopa America ili kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, uprava evropskih klubova već radi iza kulisa kako bi bolje pripremila letnji plan za sledeći transfer prozor koji je počeo, posebno u Francuskoj, 10. juna i koja će se završiti u petak, 30. avgusta u 23 časa. Period koji uvek željno iščekuju razni menadžeri u potrazi za pojačanjima ali ih se plaše igrači, glavni centralni elementi transfer tržišta. U određenom letu, gde se valcer trenera intenzivira već nekoliko nedelja u Evropi, mnogi timovi rizikuju da čisto pretraћe svoj projekat kako bi poиeli ponovo na dobroj osnovi sa novom krvlju u svojim redovima. U Pari Sen Žermenu, ako glavni taktičar i dalje bude Luis Enrike, nema sumnje da leto obećava da će biti događajno da će zvanično napisati svoju novu stranicu posle epiloga veoma duge sapunice oko budućnosti Kajlijana Mbapea, jednog od poslednjih Mohikanaca iz vesti o Nejmaru, Lionelu Mesiju, Marku Veratiju… A uprava sportinga, koju je do danas vodio Portugalac Luis Kampos, namerava da pravi odličan šou.

„Iskoristićemo leto da pokušamo da ojačamo tim (…) Klub je promenio pravac i filozofiju zasnovanu više na kolektivu nego na pojedincu. Mislim da smo bili dorasli zadatku, ali ima još mnogo prostora za napredak. Tako će biti i u budućnosti. Ne potpisujemo igrače na osnovu njihovih godina već na osnovu njihovog talenta. Potpisujemo talenat! Prozor za prenos će nam predstaviti različite opcije i u zavisnosti od toga šta će biti najbolje za tim, pokušaćemo da ojačamo. Sviđaju mi se i igrači od 30 ili 35 godina koji daju veoma dobar nivo timu. Svi su mladi ako ih uporedite sa trenerom“.– objasnio je pariski trener Luis Enrike na jednoj od poslednjih konferencija za medije u sezoni, pre nekoliko nedelja. Odlaskom Kajlijana Mbapea, Kejlora Navasa, Aleksandra Letelijea, Serhija Rika i Lajvina Kurzave, glavni klub mora da pripremi svoju letnju strategiju, dok bi imena Milana Škriniara, Presnela Kimpembea i Karlosa Solera takođe mogla da privuku interesovanje. Sve velike prilike će stoga biti umočene, čak i one daleko od Evrope.

Prvi kontakti napravljeni!

Prema informacijama izESPN Brasil, uprava Pari Sen Žermena nedavno je ostvarila kontakte sa upravom Atlético Mineiro o Giljerme Arani, 27-godišnjem levom beku. Zvanični predlog još uvek nije iznet. Arani je ugovor obnovljen sa klubom minas Žerais krajem 2023. godine za novi zakup do decembra 2027. godine. Potpuni bek je u Atlético stigao sredinom 2020. na pozajmicu iz Sevilje FC. Brazilski tim je tada platio 2,5 miliona evra za pozajmicu i dodatnih 2,5 miliona evra kao opciju da ga trajno potpiše. Sa dresom Galo, Arana je već osvojila četiri titule regionalnog Kampeonato Mineira, nacionalni trofej Brasileirão, Kopa do Brasil i Super kup Brazila. Levi bek je ukupno odigrao 196 utakmica sa klubom, uz 19 golova i 31 asistenciju. Ako nije postignut konkretan napredak od strane kapitalnog kluba, ime Arane, koja je takođe igrala za Atalantu, trebalo bi da se vrati narednih dana. Međutim, danas je rodom iz Sao Paula (7 kapica sa Brazilom od 2021. godine) fokusiran na svoj nacionalni tim.

Treba napomenuti da su se takođe došle informacije između Luisa Kamposa i pratnje igrača. Pozvan u Seleção od strane Dorival Junior tima, Guilherme Arana je upitan o glasinama koje ga povezuju sa Parizom: „Iskreno, video sam neke vesti o interesovanju stranih timova, ali do sada se ništa nije desilo… Igranje u evropskom fudbalu je oduvek bio san, tamo mi je bilo manje prijatno, ali to mi je poslužilo kao iskustvo učenja za moj rast u fudbalu. Ali iskreno, veoma sam smiren, srećan u Atlético-MG i u reprezentaciji. Fokusiran na svoj rad, ostavljam predloge i interesovanja svojim menadžerima i porodici. Moja glava je fokusirana na moj rad ovde.“rekao je da je glavna zainteresovana strana na konferenciji za novinare, dok njegov tim trenutno fino priprema svoju pripremu u pogledu Kopa America organizovane u Sjedinjenim Državama koja počinje sledeće nedeljee (20 Jun – 14 Jul). Narednih dana doživeće svoje drugo veliko takmičenje posle Olimpijskih igara u Tokiju. U svakom slučaju, Luis Kampos takođe radi na iznenađujućim avenijama koje se pojavljuju kao poker potezi po sniženoj ceni bez ikakvog realne opasnosti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.