TV prava u Ligi 1: Scenario katastrofe se pogoršao!

Rat za TV prava uvlaиi francuski fudbal u strah!

Počinje da smrdi sprženo za Vinsenta Labruna. Ubeđen da može da dobije ček na 700 miliona evra po sezoni za TV prava Iz Lige 1 (za period 2024-2029), predsednik LFP je odbio ponudu od 500 miliona evra od DAZN. Danas, bivši gazda Olimpike de Marsej više nije siguran ni u šta… Da bi se nadao da će izaći iz krize, LFP je smislio plan B, tačnije stvaranje novog kanala koji bi bio emitovan na svim operaterima (Na orange, Free, SFR na primer).

Kanal za koji bi bila postavljena mesečna pretplata od 25€. Veoma skup iznos za pretplatnika, čak i ako LFP proceni da je izvesno da će moći da izbroji nešto više od 2 miliona članova. Plan B koji je, međutim, viđen kao blef na početku da bi se prisilio Kanal+ I beIN Sports da reaguje. Od tada, ovaj plan B je sve više ličio na katastrofalan plan A. Jer ni šifrovani kanal ni njegov katarski kolega nisu pomerili ni jednu iotu.

„Nakon vremena za novac, Vincent Labrune neće izmisliti vreme za novac“

U današnjem izdanju, Tim oglasi alarm objavljujući da Kanal+ I beIN Sports više se ne pomera. Još gore, LFP više nije siguran ni da će dobiti iznos od 500 miliona evra. I Kanal+ još uvek nije spreman da uloži napore da spasi francuski fudbal. Sportski dnevnik čak uverava da interno kruži šala o Labruneu: „Nakon vremena za novac, Vincent Labrune neće izmisliti vreme za novac“. Ovo pokazuje obzir koji šifrovani kanal ima od šefa LFP-a.

I to nije sve, pošto list precizira da kanal koji je napravila Liga ne bi bio u planovima Kanal+. Konkretno, LFP je zamišljao da će za svoj kanal koji je stvoren biti proizveden od strane beIN Sports i distribuirao isključivo po Kanal+. Ali uprkos dobrim odnosima između beIN Sports I C+, šifrovani kanal je stavio do zna da ova opcija nije „Apsolutno“ ne u njegovim planovima. Scenario katastrofe se neumitno približava klubovima L1 gotovo garantovano da će im tv prihodi pasti za 30 odsto.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.