RC Lens, LOSC i AS Saint-Etienne kontaktirajte Mady Camara

RC Lens, LOSC i AS Saint-Etienne kontaktirajte Mady Camara

Prozor letnjeg transfera je upravo otvorio svoja vrata u Francuskoj, do 30. avgusta. Međutim, mali broj kretanja verovatno će se održati narednih dana, zbog neizvesnosti oko TV prava zbog čega su klubovi Lige 1 veoma oprezni i moraju da izbalansiraju svoje budžete pre nego što odbrane svoje interese pred DCNG- om. Ipak, na početku prozora transfera mogu da se sklope neki veliki poslovi, počev od Medi Kamara.

Gvinejski internacionalac vezni fudbaler je na kraju ugovora na Olimpijakosu i imao je veoma događajan kraj svoje avanture u Grčkoj kada je odbio da produži ugovor. Po strani prošlog januara kada je bio jedan od stubova tima, iz daleka je gledao kontinentalno krunisanje svog tima u Ligi Evropa, on koji je početkom sezone učestvovao kao starter u celoj grupnoj fazi Lige Evropa.

Jose Mourinho ovo nije zaboravio

Sada slobodan agent, ovaj iskusni broj 8 (282 profesionalne utakmice u Seriji A, Super ligi, Ligi šampiona, Ligi Evropa itd.), koji je mogao da se pridruži OL ove zime, koji je ponudio 8 miliona evra da ponudi svoje usluge, ima svu parafernaliju modernog veznog igrača. Sposoban da distribuira igru, takođe ima dobro zaglavlje, dobar udarac loptom i atletske kvalitete neophodne za igranje na poziciji sentinela ili u pritvoru na sredini terena. U Evropi je njegov profil veoma popularan. AEK Atina, İstanbul Bašakšehir, Fenerbahče izvesnog Žozea Murinja (koji je dobro poznavao igrača u AS Romi) ili PAOK Solun pokazali su konkretno interesovanje, ako ne i više, za gvinejskog internacionalca.

Polaskana njegovim izrazima interesovanja, Medi Kamara želi da prouči sve mogućnosti koje su mu na raspolaganju. Prema našim informacijama, bio bi veoma zainteresovan za ideju o povratku u Francusku, pošto je profesionalno debitovao sa AC Ajačiom u Ligi 2 između 2016. i 2018. godine. Prema našoj indiskreciji, tri kluba su ostvarila kontakt sa pratnjom igrača. Pre svega, tu je RC Lens. Ako artesijski klub prvo mora da skrati pre nego što bude u mogućnosti da razmišlja o regrutovanju, Pjer Dreosi zaista ceni profil igrača.

Status slobodnog agenta i iskustvo koje je veoma popularno u Ligi 1

Kao i njen severni sused LOSC, usred rekonstrukcije dolaskom Bruna Postanja pomno prati Kamaru, koja nije bezosećajna u pogledu izgleda da će igrati na Evropskom kupu sledeće sezone. To je čak i jak argument za bivšeg Rimljanina, koji sada ima 27 godina i koji traži najbolji mogući sportski projekat. Drugi klub, i to ne manje ni najmanje, prati i budućeg bivšeg igrača Olimpijakosa: AS Sent-Etjena.

Sveže promovisan u Ligu 1, kupljen je klub iz Foreza i namerava da zaigra u prvoj trećini tabele ove sezone. To će zahtevati iskusna i kvalitetna pojačanja kao što je Medi Kamara. Iako je unapređen, ASSE može da računa na jak argument, žar svojih pristalica. Francuski klubovi su zbog toga na osmatračnici Mady Camara, ali čekaju trenutak da sazna više o TV pravima. Pazite da ne čekate predugo: Gore pomenuti klubovi su već započeli pregovore sa igračem koji neće želeti večno da čeka znak od francuskih timova…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.