Talentovani, Terijer, regruti: Šef Stade Rennais daje svoje najave za prozor transfera

Talentovani, Terijer, regruti: Šef Stade Rennais daje svoje najave za prozor transfera

Stade Rennais napreduje sa svojim novim timom. Posle odlaska Florijana Maurisija u Nici, klub iz Bretona je upravo zvanično saopštio dolazak bivšeg Rossonera Frederika Masare na mesto sportskog direktora. Pojačanje koje se očigledno željno iščekuje i koje generiše mnoga pitanja. Koji prozor transfera treba očekivati za klub lišen Evropskog kupa? U vreme kada se nekoliko igrača tima najavi kao starteri (Désiré Doué, Benjamin Bourigeaud, Ludovic Blas, Amine Gouiri između ostalih), predsednik Olivije Kloarec je progovorio.

U intervjuu sa Zapadna Francuska, gazda Rouge et Noir je postavio trend. Kao što se i očekivalo, u odbrani je da SRFC želi dodatno da ojača. Pored najavljenog odlaska Belocijana u Bajer Leverkuzen u zamenu za oko 15 miliona evra, treba se setiti da je kockanje mladih koje je prošle sezone pokušao Rene bio fijasko. „Imamo jasno utvrđenu mapu puta, želju da rebalansišemo odred sa konačnim ciljem, da se vratimo u Evropu. (…) Defanzivna linija će verovatno biti ta koja će videti najviše promena“.

Rennes spreman da prouči ponude za Douéa

Regrutovanje, da, ali ne sa svim rukama. Ako je Cloarec to izjavio „investicije“ biće sprovedena „nezavisno od prodaje“, menadžer Rena je potvrdio da ne treba očekivati ni velike preokrete i da su igrači kao što su Matusiwa i Le Fée deo „iz baze“ za narednu sezonu. „Ni mi ne želimo da obnovimo ceo tim, a kako stvari stoje nemam ponude ni za deset ili dvanaest igrača!“ Na kraju, Kloarec je pomenuo konkretnije slučajeve. Počevši od Martina Terijera. Prema ugovoru do 2026. godine, 27-godišnji napadač (9 golova, 4 asistencije na 36 utakmica, sva takmičenja zajedno u 2023/2024) takođe ostaje u planovima SRFC-a.

„Ne postoji želja od strane Žilijena Stéphana i kluba da se rastanu od Martina, u svakom slučaju Žulijen nam to nikada nije pomenuo… Videćemo koji je prozor za prenos, ali ovde nema teme. » S druge strane, što se tiče grumena Désiré Doué (19 godina). Čije ime uporno kruži pariskom stranom, Kloarec je jasno otvorio vrata mogućem odlasku. „Očigledno bismo voleli da ga zadržimo, ali znamo da ga već duže vreme prate najveći evropski klubovi, a to se neće promeniti ovog leta. Ne govorim o ciframa, videćemo u skladu sa ponudama, tržištem. » Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.