Will Still postaje novi trener RC Lensa

Stade de Rems: gotovo je za Will Still!

Stranica se okreće u Lensu, otvara se novo poglavlje. Na kraju isprobane sezone obeležene povratkom u Ligu šampiona posle 20-godišnjeg odsustva, klub sa severa se mučio da se održi na 7. mestu u francuskom šampionatu, što je sinonim za kvalifikacije za plej-of Lige konferencije sledeće sezone. Čim se sezona u Ligi 1 završi, izvršene su mnoge promene u okviru trkačkog organizacionog dijagrama. Između uprave odlaska Arnauda Puila, generalnog direktora kluba od juna 2017. i velikog arhitekte oživljavanja Lensa, i potencijalnog dolaska Pjera Dreosija iz FK Mec da ga zameni, klub artesijan se spremio i da ostane bez Franka Haisea.

U srcu sve pažnje u Lensu, 53-godišnji tehničar je odlučio da promeni svoju melodiju posle četiri godine dobre i lojalne službe na čelu Sang et Ora. U vreme kada je rodom iz Mont-Sen Aignana na putu da potpiše za naredne dve sezone sa OGC Nice, RC Lens nije gubio vreme u potrazi za svojim dostojnim naslednikom. U razmaku od nekoliko dana, lideri Lensa su sastavili prvi uži spisak od četiri imena, među kojima su Vil Stil, Bruno Dženesio i Luka Elsner, koji su zaduženi za Le Havre. Na kraju, nekadašnja uprava severa se usredsredila na to. Ako bi se poslednji detalji još uvek rešavali između dve stranke, čini se da je RC Lens konačno dobio slučaj.

Vil i dalje stiћe u Artou!

Prijemčiv za interesovanje Sang et Ora, Vil Je ipak potpisao sa francuskim vicešampionom 2023. do 2027. godine. „Sočivo, kao dokaz! Talentovan i ujedinjujući taktičar, Vil Stil je novi trener Rejsinga. Naviknut na rekorde preduslova i važnih nastupa od početka trenerske karijere, Belgijanac-Britanac je potpisao trogodišnji ugovor u Artoisu., piše u saopštenju za javnost severnog kluba.

Stigavši u Rems u prtljagu Oskara Garsije, za koga je bio pomoćni trener, belgijsko-britanski tehničar preuzeo je tim „Šampanjac“ u jesen 2022. godine. Posle više nego zadivljujuće druge polovine sezone u to vreme, rodom iz Braine-l’Alleuda brzo je postao novi dragi šampionat Francuske. Međutim, njegov drugi mandat na čelu stanovnika Auguste-Delaune pokazao se delikatnijim. Između glasina o selidbi u Englesku, neslaganja sa njegovom upravom oko upravljanja prozorom zimskog transfera i loših rezultata, Vil Stil je početkom maja smenjen sa funkcije trenera Crveno-belih. Uprkos pozivima Vest Bromvič Albiona i Sanderlenda, 31-godišnji trener će karijeru nastaviti u Francuskoj.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.