Čelsi želi da ponudi brazilski grumen Strazburu

Čelsi želi da ponudi brazilski grumen Strazburu

Pre skoro godinu dana, Strazbur je najavio preuzimanje od strane BlueCo grupe, konzorcijuma američkih investitora koje podržava Fond Clearlake i koji globalno predvodi Tod Boehly. Američki lider je upravo preuzeo Čelsi nekoliko meseci ranije i izdvojio se trošeći milijardu evra na transfer tržište engleskog kluba. U želji da ima satelitski klub u jednom od pet velikih šampionata, odlučio je da preuzme alzaški klub i zbog toga smo očekivali velika ulaganja u Strazbur u prozoru letnjeg transfera.

To nije promaklo dolasku Juniora Mvange, Dilana Bakve, Emanuela Emeghe i Abakara Sloge za honorar od oko 55 miliona evra. Istovremeno, i kao što je najavljeno, Čelsi je takođe iskoristio priliku da pošalje mlade igrače u klub. Strategija je bila jasna, da se što pre vrate najbolji talenti i pošalju u Strazbur da ih razviju i navukaju da igraju. Ugovor o pobedi na papiru pošto je Strazbur morao da vrati visoko žudnje za igračima i omogući Čelsiju da ih vrati sa značajnim vremenom igranja (što ne bi imali u Premijer ligi).

Novi Brazilac na pozajmici

U tom smislu, Brazilci Andrej Santos i Anđelo pridružili su se Ligi 1 prošlog leta. I još uvek može da se nastavi sa novim grumenom. Prema informacijama iz Relevo, Čelsi je veoma blizu potpisivanja desnog beka Pedra Lime. Sedamnaestogodišnjak, koji igra za Sport Recife, u brazilskoj drugoj diviziji, smatra se najvećim talentom svoje generacije. Briljantan na Svetskom prvenstvu U17, pratili su ga Real Madrid, Mančester siti i FK Barselona. Konačno će se pridružiti Čelsiju koji se već slaže. Ali pošto je ekipa već puna na ovoj poziciji, Plavci su odlučili da ga pošalju direktno… u Strazburu.

I zaista, ekipa Patrika Vieire će dočekati desnog beka na pozajmici za sledeću sezonu. Igrač se u početku slaže da nastavi svoj razvoj u Ligi 1. Nedostaje samo nekoliko detalja da bi se završila operacija čoveka koji će zvanično imati 18 godina 1. Strazbur će zato još jednom iskoristiti svoju vezu sa Čelsijem kako bi povratio jednog od najvećih talenata u brazilskom fudbalu. Patrik Vieira će sigurno biti oduševljen i željno će ga čekati ove sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.