PSG i Korintijans: Kredit Gabrijela Moskarda neće biti produžen

PSG i Korintijans: Kredit Gabrijela Moskarda neće biti produžen

Pozajmljen svom trening klubu Korintijansu za drugu polovinu sezone 2023/2024, Gabrijel Moskardo (18), koga je Pari Sen Žermen zvanično regrutovao prošlog januara, trebalo bi da otkrije francusku prestonicu. Operisan na levom stopalu posle problema otkrivenog tokom lekarskog pregleda, brazilski defanzivni vezni igrač, koji je već nekoliko meseci odsutan sa terena, mogao bi pre toga da se vrati takmičenju. Kao podsetnik, njegov sadašnji klub mora da odigra ni manje ni više nego šest mečeva između sada i 30. juna i njegov trener Antonio Oliveira je izgleda rešen da ga oživi. „Čim budem imao priliku (da ga vratim), učiniću to. (Gabriel Moscardo) je kvalitetan igrač, koji je očigledno dugo bio nedostupan i ne mogu da ga ubacim u reprezentaciju jer nije doraso zadatku. Sada će (njegovi ulazi) biti progresivni, da mu daju minutažu i takmičarski tempo, ali on je neko na koga računam.“, tehničar je uveravao.

Dobre vesti za desnog podnožja 1m85 koji neće dovoditi u pitanje njegovu budućnost. I zaista, ako su neki lokalni izvori, počev od informacija sa sajta navijača Identidade Corinthiana, nedavno nagovestili da bi mladi Auriverde mogao da vidi da mu je pozajmica produžena kod kluba iz Sao Paula, u prilici smo da vam kažemo da će brazilski grumen zaista sleteti u PSG krajem meseca. Prema ugovoru do juna 2028. sa šampionom Francuske, Moskardo će sredinom jula biti prisutan na nastavku treninga sa prvim timom Crveno-plavih. Sada ostaje da se vidi kako će Luis Enrike iskoristiti svog novog štićenika, koji nije igrao od decembra 2023. godine i poraz protiv Sport Kluba Internacional (1-2).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.