Mančester siti sprema izuzetan novi ugovor za Fila Fodena

Mančester siti sprema izuzetan novi ugovor za Fila Fodena

Ove sezone Fil Foden (24 godine) je načinio korak napred. U odsustvu Kevina De Brujnea, koji je veći deo sezone izašao zbog dugotrajne povrede skočnog zgloba, engleski internacionalac je postao vitalni deo očiju Mančester sitija i Pepa Gvardiole. U Premijer ligi je „vinger“ imao svoju najbolju sezonu sa 19 golova i 8 asistencija na 35 utakmica, dok je takođe postigao pet golova i isporučio četiri asistencije u poslednjem pohodu na Ligu šampiona.

Časna statistika za engleskog internacionalca. Produžen od strane Skajblusa 2022. godine, Fil Foden je sada pod ugovorom do 2027. godine ali suočen sa interesovanjem nekih od najvećih evropskih klubova, Mančester siti je navodno spreman da mu ponudi novi zlatni ugovor pre početka sledeće sezone. Prema Sunce i Dejli Mejl, engleski šampioni su spremni da mu ponude ugovor sličan onom kevina De Brujnea i Erlinga Haalanda.

Fil Foden, najplaćeniji Englez u istoriji?

Ovaj ugovor bi dolazio sa izuzetnom platom od 375.000 funti nedeljno, odnosno 440.405 evra, a fil Foden bi bio najplaćeniji britanski igrač u istoriji. Pored toga, levi bek od 1m71 bio bi produžen za još tri sezone, sve do 2030. kada će Fil Foden već stići do svog 30. rođendana. Pravi zlatni most koji nudi Mančester siti u cilju obezbeđivanja budućnosti svog igrača, na čijim nastupima zavide najveći evropski klubovi, uključujući i Real Madrid.

„Nikada nisam nameravao da napustim Mančester siti. Verovao sam u ono što je menadžer govorio. Verovao sam u proces. Kada nisam igrao, znao sam da ima boljih igrača. Što sam više odrastao, više vremena je prolazilo, a više prilika je dolazilo.“, nedavno se poverio igraču Premijer lige ove sezone, o njegovom usponu ka istaknutosti. Međutim, pre razgovora o ovom sočnom novom ugovoru, Fil Foden se sprema da igra Euro 2024 sa „Tri lava“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.