Mančester junajted upoznao Tomasa Tuhela!

Mančester junajted upoznao Tomasa Tuhela!

Ovo leto obećava da će biti veoma žustra na trenerskoj strani. Već je počelo sa dolascima Hansija Flik u FK Barselonu, Vinsenta Kompanija u Bajern Minhen i Enca Mareska u Čelsi. A ovo je samo poиetak. Sa engleske strane, još jedan engleski gigant traži novog trenera za sledeću sezonu: Mančester junajted. „Crveni đavoli“ se više ne klade na Erika 10 Haga koji nije uspeo da ubedi svoju upravu. Međutim, holandski trener je pre nekoliko nedelja objasnio da već počinje da radi na sledećoj sezoni.

A ako Mančester junajted nije, za sada, potvrdio da zvanično traže trenera (Erik ten Hag je još uvek pod ugovorom), klub radi iza kulisa na pronalaženju zamene. Već nekoliko nedelja, ime Tomasa Tuhela dolazi na englesku stranu. Ne čuva ga Bajern Minhen posle razočaravajuće avanture, nemački tehničar i dalje ima dobar rejting na tržištu Premijer lige i nije krio želju da se vrati u ovo prvenstvo.

Tomas Tuhel predstavio svoj projekat

Prema informacijama iz BILD, to bi mogao da bude slučaj i za Mančester junajted. U Monaku je održan tajni sastanak bivšeg trenera PSŽ-a i Džima Retklif, novog akcionara Mančester junajteda. Na ovom sastanku, Tuhel bi detaljno opisao svoj projekat da je ovog leta preuzeo klub. Posebno je govorio o svojoj sposobnosti da ispravi sportske probleme tima i da iskoristi kvalitete svojih igrača.

Prema pisanju nemačkog dnevnika, Tomas Tuhel je objasnio da je uspeo da oživi Mejsona Maunt i Džejdona Sanča, što su dve velike investicije kluba iz Mandžunijana na transfer tržištu. Tokom ovog susreta, 50-godišnji trener je takođe objasnio da je u stanju da iznese velike talente niotkuda uzimajući primer od Antonija Rudigera koga je zaista lansirao u Čelsi. Dovoljno da ubedi Retklif koji nikada nije krio divljenje tuhelovog rada u Čelsiju? To ostaje da se vidi. U ovom trenutku, Erik ten Hag je još uvek pod ugovorom do 2025.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.