PL: Čelsi i pet klubova moraju hitno da prodaju

PL: Čelsi i pet klubova moraju hitno da prodaju

Ovo je situacija koju poslednjih meseci pomno prati Premijer liga. U maniru La Lige i njenog strogog finansijskog fer-pleja, engleska liga je takođe postavila stroga pravila kako bi izbegla ekonomske ekscese engleskih klubova. U tom smislu, pre planiranja za sledeću sezonu, klubovi moraju da imaju finansijski bilans stanja koji je u skladu sa pravilima profita i održivosti (u periodu jun 2023-jun 2024). I prema Nebeski sportovi, to nije slučaj za šest klubova.

Prema informacijama engleskih medija, Čelsi, Aston Vila, Njukasl, Everton, Notingem Forest i Lester Siti su klubovi koji su zabrinuti i moraju da prodaju pre kraja juna. Moraju da donesu sume novca da bi mogli da rebalansiraju svoj balans i poštuju pravila profita. U suprotnom, mogli bi da budu žestoko sankcionisani od strane Premijer lige. Tako da ćete morati brzo da uspete da napravite neku prodaju…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.