Čelsi: Bendžamin Šeško i Majkl Olise su glavni prioriteti

Čelsi: Bendžamin Šeško i Majkl Olise su glavni prioriteti

Nova sezona i novi radovi dolaze za Čelsi. Uspevajući u svojoj misiji vraćanjem Lestera na vrhunski let Engleske, Enco Mareska je video da mu vrednost raste i Čelsi se logično brzo pozicionirao da nasledi Maurisija Poketina. Lester se nije protivio njegovom odlasku i ovako je sleteo u London na pet godina i honorar od oko 12 miliona evra. Vešt u igri poseda i prilično udoban sa mladim igračima, ima dosta zabave na strani Plavaca sa projektom koji je namenjen dugoročnom: „Fudbalski klub Čelsi sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Enca Mareske za glavnog trenera muškog tima. Italijan će preuzeti svoju poziciju 1. jula 2024. godine na petogodišnji ugovor, uz opciju za dodatnu godinu“.

Italijanski trener će ipak morati brzo da se uveri pošto Tomas Tuhel, Grejem Poter, Frenk Lampard i Maurisio Poketino neće uspeti: „Pridruživanje Čelsiju, jednom od najvećih klubova na svetu, san je za bilo kog trenera. Zato sam tako uzbuđena što ću iskoristiti ovu priliku. Radujem se saradnji sa veoma talentovanom grupom igrača i stručnog štaba na razvoju tima koji nastavlja tradiciju uspeha kluba i čini naše navijače ponosnim“.rekao je. U svakom slučaju, nema vremena za gubljenje na tribinama Stamford Bridža pošto uprava „Plavaca“ u dogovoru sa Mareškom već ima dve velike avenije koje su izneli prema našim informacijama koje nameravaju brzo da zaključaju imajući u obzir povećanu konkurenciju.

Uspostavljeni kontakti sa dva igrača!

Prema našim informacijama, Čelsi želi dva mlada igrača sa napadačkim profilom kako bi ojačali svoje napadačke linije. Uprava Londona smatra da su slovenački centarfor RB Lajpciga Bendžamin Šeško i francuski viner Majkl Olise dva glavna letnja prioriteta za naredni prozor transfera. Prema našoj indiskreciji, već su napravljeni kontakti sa predstavnicima dvojice igrača i počeli su početni razgovori između različitih strana. „Plavci“ se nadaju nastavku pregovora o pronalaženju sporazuma. Imovina u vlasništvu Toda Boehlyja rešena je da preda neophodna sredstva za izgradnju uspešne grupe za sledeću sezonu.

Posle komplikovane sezone, Čelsi je završio ligašku sezonu na 6. poziciji sa ipak sjajnim epovima u domaćim kupovima polufinalom u FA kupu i finalom u Liga kupu. Došlo je vreme da napravimo promenu za treću verziju Čelsija pod BlueCo-om. To će podrazumevati osoblje, gde je Enzo Mareska već imenovan, ali i odred koji nije u mogućnosti da nastupi uprkos ogromnim ulaganjima američkog milijardera Toda Boehlyja, koji je na čelo kluba stigao u junu 2022. godine. Razbio je svoju kasicu prasicu kako bi privukao najveće grumene evropskog fudbala, potrošio je više od milijardu u tri transfer prozora.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.