Čelsi imenovao Enca Mareska za naslednika Maurisija Poketina

Dogovor Čelsija i Enca Mareske

Teška sezona za Čelsi, počinje da se ponavlja. Dvanaesti u prethodnoj sezoni, „Plavci“ se već duže vreme motaju po sredini tabele. Konačno pronalazeći svoj ritam na kraju sezone i dobro im je pomogao njihov novi šef Kol Palmer, „Plavci“ su uspeli da otmu šesto mesto koje im omogućava da učestvuju u sledećem izdanju Lige Evropa. Lepa začstuk za londonski klub koja nije bila dovoljna da zadrži Maurisija Poketina.

Otpušten jer je završio van top 4 što je bio početni cilj kluba sa Stamford Bridža, argentinski tehničar je ostavio prazninu i da bi je popunio, brzo se pojavio kandidat. Bivši asistent Pepa Gvardiole u Mančester sitiju i poharan prošlog leta od strane Lestera kako bi pomogao klubu da se vrati u Premijer ligu, Enco Mareska (44), pokazao je da je dostojan projekta. Za svoje drugo iskustvo kao broj jedan posle neubedljive čarolije u Parmi, uveličao je Lisice.

U pitanju petogodišnji ugovor

Uspevajući u svojoj misiji vraćanjem Lestera na vrhunski let Engleske, Enco Mareska je video da mu je rejting porastao i da se Čelsi sam pozicionira. Lester se nije protivio njegovom odlasku i ovako stiže u Čelsi na 5 godina i honorar od oko 12 miliona evra što će dobro doći promovisanim Lesterom. Vešt u igri poseda i prilično udoban sa mladim igračima, ima dosta zabave na strani „Plavaca“ sa projektom koji je namenjen dugoročnom.

Međutim, on će morati brzo da se uveri pošto Tomas Tuhel, Grejem Poter, Frenk Lampard i Maurisio Poketino neće uspeti. „Fudbalski klub Čelsi sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Enca Mareske za glavnog trenera muškog tima. Italijan će preuzeti svoju poziciju 1. jula 2024. godine na petogodišnji ugovor, uz opciju za dodatnu godinu“, piše u saopštenju za javnost.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.