Totalni haos u Evertonu!

Totalni haos u Evertonu!

Pošto se prošle godine približio šampionatu (engleski D2) , Everton nije imao potrebu da čeka do poslednjeg dana kako bi se ovog puta spasao. 15. u ligi sa 40 bodova na satu, 14 bodova više od prve relegacione zone Luton Taun, klub iz Mersajsajda je obezbedio budućnost u vrhunskom letu engleskog fudbala. Međutim, sezona Premijer lige se tek završila i Tofejsi se već suočavaju sa prvom preprekom koja će verovatno ometati njihove sportske projekte, i uvući ekipu Liverpula malo više u krizu. I zaista, Everton je putem zvaničnog saopštenja za javnost objavio da američki investicioni fond 777 Partners neće kupiti stanovnike Gudison parka. Razlog? Krajnji rok za preuzimanje misije istekao je u subotu.

„Fudbalski klub Everton želeo bi da pruži sledeće ažuriranje svim zainteresovanim stranama, a posebno svojim pristalicama. Sporazum između 777 Partners i Blue Heaven Limited o prodaji i kupovini većinskog udela u Klubu istekao je danas. Upravni odbor kluba prepoznaje znatan nivo finansijske podrške koji je 777 Partnera pružilo klubu u proteklih nekoliko meseci i želeo bi da iskoristi ovu priliku da im se zahvali na ovome. Klub će nastaviti da posluje kao i obično, dok će raditi sa Blue Heaven Holdings-om na proceni svih opcija za buduće vlasništvo nad klubom. Uprava bi želela da se zahvali svima koji su povezani sa Evertonom na strpljenju u proteklih nekoliko meseci i ponavlja svoju posvećenost da pruži dodatna ažuriranja kada to bude prikladno da se uradi putem zvaničnih kanala komunikacije kluba“., obavestio 15. u Premijer ligi.

Everton primoran da proda svoje najbolje igrače!

Pravi udarac za merseyside klub i njegovog većinskog deoničara, Farhada Moširija. U septembru 2023. godine, iransko-britanski biznismen (koji je držao 94 odsto akcija Evertona od 2016. godine) objavio je britanskoj štampi da je započeo zvanične pregovore sa investicionim fondom sa sedištem u Majamiju na Floridi i da je osnovan u mnogim sektorima kao što su zabava, avijacija, osiguranje i sport. Međutim, ozbiljne sumnje u solventnost američke kompanije koja je vlasnik Đenove, Standard de Liže, Vaska da Game i Crvene zvezde pojavile su se poslednjih meseci u Belgiji i Brazilu, što je primoralo britanske vlasti da ponovo ulože budnost tako što će pažljivo pratiti proces preuzimanja tima iz Liverpula. Višestruko odloženo, preuzimanje Evertona od strane 777 Partnera, takođe na meti 16 pritužbi u SAD zbog prevare i neplaćenih dugova, stoga se neće dogoditi.

Već kažnjen odbijanjem od osam poena tokom sezone zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja Premijer lige, Evertona, koji se spremaju da napuste svoj mitski stadion Gudison Park da bi se preselio na veći stadion (53.000 mesta) koji se nalazi u Bramli-Muru i čiji je trošak izgradnje oko 650 miliona evra, nalazi se u obavezi da sprovede pravo krvoproliće kako bi se vratio na pravi kolosek i izbegao nove sankcije pre 30. juna. U tom smislu, Sunce obaveštava nas da će mnogi veliki igrači u timu Šona Dajša biti plasirani na transfer tržište. Otkrovenje sezone sa Tofejsima, Jarrad Branthwaite trebalo bi da prvi ode ovog leta. Ovaj 21-godišnji odbrambeni igrač, koji je produžio ugovor sa Evertonom do 2027. godine, veoma je popularan preko Lamanša i interesuje ga Mančester junajted, koji traži defanzivno pojačanje. Dok britanska štampa procenjuje njegovu tržišnu vrednost na oko 80 miliona funti (više od 90 miliona evra), Englez bi mogao da donese mnogo novca svom timu, koji takođe razmišlja o rastanju sa Dominik Kalvert-Levin, na kraju ugovora i na meti Njukasla, koji gledaju da pojačaju svoju napadačku liniju. Konačno, stvari kao što su Džordan Pikford, Dwight McNeil Ili Amadu Onana takođe može biti žrtvovan. Drugim rečima, haos je u Evertonu!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.