FK Barselona Hansi Flik želi da opljačka Mančester Siti

Hansi Flik odbija da ide u Čelsi

Kako će izgledati FK Barselona sledeće sezone? Posle višenedeljne neizvesnosti oko trenera, katalonska uprava je konačno osula svoj izbor. Izađite iz Ksavija koji je ostao, a sada napravite put za Hansi Flik. Nemački trener, bez kluba od odlaska iz nemačke reprezentacije, stiže sa teškim zadatkom da vrati Barsu na krov Španije. Da bi to uradio, on će morati brzo da ojača odred koji se smatra previše mekanim i nedovoljno na određenim pozicijama.

U tom smislu, Barsina uprava već radi na tome da napravi neke lepe poteze. Ali finansijska situacija u klubu zapravo ne pomaže. Prošle sezone ruke kluba su bile vezane i morali su da igraju sa brojevima kako bi kupili Žoao Feliksa i Žoaoa Cancela na pozajmici bez opcije kupovine. Za ovo leto ekonomski problemi i dalje postoje ali nas to ne sprečava da sanjamo velike. U tom smislu, engleska i španska štampa se slažu da FK Barselona ima nameru da kupuje u Mančester sitiju. Ime je niko drugi do Žoao Cancelo. Portugalski internacionalac, koji je na pozajmici iz Sitija, izgleda da ga ne želi Pep Gvardiola i umesto toga je ispunio očekivanja Barse. Ideja je stoga da ga zadržimo za stalno ili da pregovaramo o novom kreditu. Međutim, on nije jedini Portugalac kojeg želi Mančester siti.

Barka želi tri igrača Sitija

Već nekoliko sezona ime Bernarda Silve povezuje se sa FK Barselona. Bivši igrač Monaka, koji takođe zavodi Luisa Kamposa i PSŽ, deluje prilično za transfer u Kataloniju. A Barča ne želi da propusti priliku da regrutuje igrača međunarodnog ugleda za 58 miliona evra (njegova klauzula). Pogotovo što se čini da igrač čini sve da olakša Barsi, dok je TV3 pomenuo klauzulu tokom produžetka ugovora Bernarda Silve u Sitiju koja omogućava Barseloni da plati njegovu klauzulu u tri tranše (19 miliona godišnje). Ali to nije sve. Pored ova dva igrača, FK Barselona takođe želi da dobije nepoželjan povratak.

Ovog četvrtka, Sunce i Dejli Mejl otkrio da se Kalvin Filips ponudio FK Barseloni. Stigavši iz Lidsa pre dve godine, 28-godišnji vezni igrač nikada nije uspeo da ubedi Pepa Gvardiolu i zbog toga nikada nije imao svoju šansu u Sitiju. Pozajmljen ove zime Vest Hemu (odigrano je 10 mečeva), engleski internacionalac želi da preuzme novi izazov. I Sport objavljuje da je FK Barselona veoma zainteresovana za ideju da ga vrati. Uprava veruje da ima profil koji odgovara onome što Hansi Flik želi da stavi na mesto na sredini terena. Iznad svega, Filips bi ojačao oblast koja je poslednjih sezona često desetkovana povredama. Dostupan za 30 miliona evra, Filips bi takođe mogao da bude pozajmljen i to je ono što Barča traži u ovom slučaju. Sportski direktor Barselone Deko će morati direktno da se preseli u Mančester jer će imati posla sa ova tri dosijea…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.