Bernardo Silva dao Barçi zapanjujući poklon

Bernardo Silva dao Barçi zapanjujući poklon

Bernardo Silva će biti jedan od glavnih animatora narednog letnjeg transfer prozora. Ovog leta portugalski internacionalac bi mogao dobro da spakuje kofere, posle nekoliko leta već obeleženih glasinama o odlasku, a glavni udvarači su klubovi poput Pari Sen Žermena i FK Barselona. Poslednjih nedelja taj trend je prilično povoljan za Katalonce, s obzirom da je na „Kamp Nou“ da bi Lusitano želeo da nastavi karijeru.

Međutim, katastrofalna finansijska situacija katalonskog tima, kojoj ne pomaže finansijski fer-plej La Lige štaviše, posebno komplikuje dolazak igrača. Čak i ako je njegova klauzula od 50 miliona funti – oko 58 miliona evra – prilično pristupačna i niska za igrača ovakvog kvaliteta, to je i dalje previše za Katalonce.

Đavolska nagodba za Barçu

Ili je bar bilo previše. Zaista, prema katalonskoj javnoj televiziji TV3– Bernardo Silva je uspeo da ispregovara posebnu klauzulu Barke tokom poslednjeg produžetka u Sitiju. Red u njegovom ugovoru koji predviđa da Barselona može da plati iznos ove puštanja klauzule u 3 rate od 19 miliona evra po sezoni. To bi transfer igrača u Kataloniju učinito mnogo realnijim i izvodljivijim, dok normalno, otpusne klauzule moraju da se plate odjednom.

Barča nije mogao da stavi skoro 60 miliona evra u kešu na sto, ali sa druge strane može da preuzme ovaj transfer tako što će ga platiti tokom tri sezone. PSG, sa druge strane, neće imati tu prednost. Ipak, prema pisanju katalonskih medija, uprava sada mora da odluči da li će preduzeti akciju ili ne, a zamišljamo da će i Hansi Flik, novi trener Barselone, takođe imati šta da kaže. Da se nastavi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.